Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vedoucí Jihlavu spasil gólem v nastavení Zoubele, Brno loupilo v Hradci

Brankou v páté nastavené minutě vyhráli fotbalisté Jihlavy 1:0 nad Prostějovem a i po 13. kole si udrželi první místo v tabulce druhé ligy. Páté vítězství za sebou zařídil pátou trefou v sezoně záložník Lukáš Zoubele. Vysočina má v čele tabulky tříbodový náskok před Českými Budějovicemi, které remizovaly 2:2 v Chrudimi. Ztratil i třetí Hradec Králové, jenž před vlastními příznivci podlehl brněnské Zbrojovce 0:1. 

Lukáš Zoubele se raduje z branky
zdroj: twitter.com/fcvysocina

Exligový tým si ve druhém střetnutí v řadě zajistil plný bodový zisk v úplném závěru. Zatímco v neděli vstřelil na Žižkově jediný gól dvě minuty před vypršením řádné doby, tentokrát stanovil konečný výsledek ještě později.

Vítkovice zdolaly žižkovskou Viktorii 2:0 brankami Vladimíra Mišinského v druhém poločase. Pražané jsou po třetí porážce za sebou poslední.

Chrudim poslal do vedení v deváté minutě z penalty Šípek. Jihočeši vyrovnali v nastavení prvního dějství rovněž z pokutového kopu, který proměnil kapitán Kladrubský.

Hostující Havelka pak na začátku druhé půle orazítkoval břevno, ale o chvíli později se radovali opět domácí, když se Řezníček v 50. minutě trefil z voleje do horního růžku.

Chrudim nicméně o náskok opět přišla, neboť čtvrt hodiny před koncem srovnal kanonýr Ledecký. Budějovičtí zaváhali po předchozích dvou výhrách.

O další tři body zpět je Hradec, jenž podlehl 0:1 Zbrojovce a zaznamenal první domácí porážku v sezoně. O vítězství Brna na východě Čech rozhodla vlastní branka Černého z 66. minuty, která "Votroky" odsoudila k druhému nezdaru za sebou.

Sokolov doma zaskočil favorizované Pardubice, vyhrál 1:0 a naplno bodoval po třech kolech. Zápas ve 29. minutě rozhodl střídající Liener, jenž zakončil povedenou akci kličkou gólmanovi a střelou do prázdné branky. Půl hodiny před koncem snížil šance hostujícího celku na body Zukal vyloučením po druhé žluté kartě.

Vlašim nevyhrála ani třetí duel po příchodu trenéra Brabce a na stadionu Třince remizovala 0:0. Středočeské mužstvo v letošním ročníku FNL neslavilo venku ani na sedmý pokus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Varnsdorf - Ústí nad Labem

O vítězství Varnsdorfu v severočeském derby nad Ústím nad Labem rozhodla Stradova vlastní branka, mizérii hostů navíc v 82. minutě dokonal Leibl, který byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Varnsdorf se díky výhře posunul na čtvrté místo a za třetím Hradcem Králové zaostává jen o skóre. Ústí naopak popáté za sebou venku prohrálo a nedalo gól, na šesté příčce ztrácí stejně jako páté Pardubice na soupeře bod.

Táborsko si díky Vandasově brance z druhé minuty nastavení poradilo 1:0 se Znojmem a dočkalo se po prvního vítězství po devíti zápasech.

Domácí se tak posunuli na předposlední místo, Žižkov pod sebe poslali díky lepšímu skóre a od nesestupových příček je shodně dělí jeden bod.

Znojmo vyšlo potřetí za sebou bodově i střelecky naprázdno a je pouhé dva body nad sestupovým pásmem.

Fotbalová národní liga - 13. kolo:

Jihlava - Prostějov 1:0 (0:0)
Branka: 90.+5 Zoubele. Rozhodčí: Severýn - Fišer, Dresler. ŽK: Klíma, Šlein - Janíček, Slaninka, Schuster. Diváci: 1349.

Vítkovice - Viktoria Žižkov 2:0 (0:0)
Branky: 52. a 71. Mišinský. Rozhodčí: Lerch - Myška, Vaňkát. ŽK: Rondič, Urbanec (oba Žižkov). Diváci: 597.

Chrudim - České Budějovice 2:2 (1:1)
Branky: 9. Šípek z pen., 50. Řezníček - 45.+1 Kladrubský z pen., 74. Ledecký. Rozhodčí: Hrubeš - Z. Koval, Vlček. ŽK: Mrázek, Sulík - Táborský. Diváci: 695.

Třinec - Vlašim 0:0
Rozhodčí: Houdek - Kožár, Hock. ŽK: Janoščín - Skopec, Fortelný. Diváci: 363.

Sokolov - Pardubice 1:0 (1:0)

Branka: 29. Liener. Rozhodčí: Klíma - Pochylý, Kubec. ŽK: Liener, Beránek, Hlavatý - Zukal, Čelůstka. ČK: 61. Zukal. Diváci: 385.

Hradec Králové - Brno 0:1 (0:0)
Branka: 66. vlastní Černý. Rozhodčí: Ginzel - Paták, Boček. ŽK: Kopečný, Vorobjev - Šural, Vraštil. Diváci: 581.

Táborsko - Znojmo 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Vandas. Rozhodčí: Adámková - Hrabovský, Šimáček. ŽK: Březina, Hasil, Navrátil, Šandera - Dramé, Buček. Diváci: 227.

Varnsdorf - Ústí nad Labem 1:0 (1:0)
Branka: 23. vlastní Strada. Rozhodčí: Cieslar - Dobrovolný, Batík. ŽK: Bláha - Krátký, Miskovič, Pimpara, Leibl, Strada. ČK: 82. Leibl. Diváci: 450.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články