Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vedení PSG už si prý vybralo trenéra. Pochettina má nahradit Zidane

Novým trenérem fotbalistů Paris St. Germain se podle francouzských médií stane Zinédine Zidane. Mistra světa i Evropy, který naposledy vedl Real Madrid, si vedení klubu vybralo jako náhradu za Mauricia Pochettina.

Zinédine Zidane
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

O dohodě úřadujícího šampiona Ligue 1 se Zidanem jako první informovala rozhlasová stanice Europe 1. Devětačtyřicetiletý kouč už podle ní odletěl do Kataru, kde by měl s majitelem klubu podepsat smlouvu.

To však odmítl Zidanův poradce Alain Migliaccio. "Tyto spekulace o dohodě s PSG se nezakládají na pravdě. Zinédine ani já jsme nebyli přímo kontaktováni majitelem PSG. Do dnešního dne jsem jediný, kdo může za Zidana mluvit a reprezentovat ho," řekl Migliaccio pro francouzský list L'Équipe.

Pochettino vede Paris St. Germain od loňského ledna, ale ani on nedokázal se suverénem francouzské nejvyšší soutěže dosáhnout na úspěch v Lize mistrů. V uplynulém ročníku padesátiletý argentinský trenér s týmem vypadl v osmifinále.

Zidane dosud v trenérské kariéře vedl jen Real Madrid, kde působil i jako hráč. V letech 2016 až 2018 a 2019 až 2020 s ním získal dva španělské tituly a třikrát ovládl Ligu mistrů.

Na webu PSG se dnes objevila zpráva o příchodu jiného odborníka. Tím je Luis Campos, někdejší fotbalový trenér, který se v posledních letech věnoval práci sportovního ředitele, kterou vykonával nejprve v Monacu a posléze v Lille. 

Sedmapadesátiletý Portugalec by měl vystřídat sportovního ředitele Leonarda. V týmu by měl mít nicméně poněkud odlišnou funkci, měl by být sportovním poradcem a mít na starosti organizaci, nábor a výkon pařížského celku. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články