Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vedení United došla trpělivost. Solskjaer další porážku neustál a v klubu končí

Čtvrtá prohra z posledních pěti ligových zápasů už byla příliš. Po výprasku od Watfordu 1:4 ve 12. kole Premier League skončil na lavičce Manchesteru United trenér Ole Gunnar Solskjaer. Rudí ďáblové předtím nestačili na Manchester City, Liverpool ani Leicester a aktuálně jim patří v tabulce před nedělním programem až sedmá příčka se ztrátou 12 bodů na vedoucí Chelsea.

Ole Gunnar Solskjaer
zdroj: Reuters autor: Jason Cairnduff

Mužstvo s hvězdným Portugalcem Cristianem Ronaldem dočasně převzal asistent Michael Carrick, média spekulují o možném příchodu bývalého kouče Realu Madrid Zinédina Zidana.

Hráči United získali z posledních sedmi ligových utkání jen čtyři body. Pět z těchto zápasů prohráli, přičemž utkání s Liverpoolem skončilo debaklem 0:5 a neuspěli ani v městském derby proti City. V sobotu utrpěli nejvyšší porážku proti nováčkovi po 32 letech. Watford je přitom v pořadí Premier League až šestnáctý.

Osmačtyřicetiletý norský kouč Solskjaer strávil v klubu tři roky. V prosinci 2018 nahradil Josého Mourinha; nejprve dočasně, v březnu 2019 pak získal plnohodnotnou smlouvu.

Letos Solskjaer dovedl své svěřence do finále Evropské ligy a k titulu anglických vicemistrů. Nyní United drží v Lize mistrů postupové místo do osmifinále. "Ole zůstane legendou Manchesteru United. Prožíváme však nelehkou sezonu," uvedlo vedení na klubovém webu. Carrick poprvé povede tým v úterním utkání Ligy mistrů proti Villarrealu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články