Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vatajelu mi pořád psal, kdy už přijedu, smál se Stanciu. Strach z velkého očekávání nemá

Nasadil na sebe rudý dres Sparty a fotografovi spokojeně pózoval s palcem nahoru. Z Nicolaea Stanciua se tak stala nejdražší posila v historii české ligy. Rumunský špílmachr však z velkého očekávání strach nemá a doufá, že brzy v Praze začne sbírat trofeje. Zároveň ho těší, že v kádru je jeho krajan Bogdan Vatajelu, s nímž vše často konzultoval.

Nicolae Stanciu v dresu pražské Sparty
zdroj: sparta.cz

Jednání kolem přestupu čtyřiadvacetiletého Rumuna směrem z belgického Anderlechtu do Sparty každopádně jednoduchá nebyla a táhla se hodně dlouho. Pražané navíc bojovali i s dalšími kluby, které se o talentovaného hráče ucházely. Mluvilo se o zájmu tureckých, německých nebo arabských týmů.

Stanciu však měl o své budoucnosti od startu vyjednávání jasno a to především díky přístupu Sparty k celému obchodu.

"Pro mě osobně bylo nejdůležitější, že jsem cítil opravdový zájem ze strany Sparty. Všichni, se kterými jsem se při jednáních setkal, byli velice příjemní a moc bych si přál, abych splatil důvěru, kterou ve mě klub vkládá. A to můžu udělat jedině výkony přímo na hřišti," prozradil po přestupu Rumun pro klubový web pražského týmu.

Právě od jeho výkonů si pátý celek podzimní části nejvyšší české soutěže hodně slibuje a na Letné věří, že jim pomůže konečně vyřešit problém ve středu zálohy. Bývalá opora rumunské Steauy si velké očekávání naplno uvědomuje, ale strach z něj nemá. Naopak se těší na výraznou pozici.

Poslechněte si nejnovější díl Fotbal fokus podcastu i o tom, jak Nicolae Stanciu pomůže Spartě:

"Byl to jeden z důvodů přestupu. Ale nemyslím si, že je to pouze o jednom hráči. Vždy záleží na celém mužstvu. Viděl jsem několik zápasů a znám hodně hráčů z týmu. Bude důležité pracovat jako tým, abychom dosáhli těch správných výsledků a byli společně úspěšní," řekl Stanciu, jenž bude na Letné nosit dres s číslem 10, který oblékal naposledy jiný špílmachr Tomáš Rosický. 

Celý obchod Spartu podle spekulací médií vyšel na částku pohybující se kolem 96-117 milionů korun, čímž se stal jasně nejdražší posilou v historii Česka. Jasně překonal Izraelce Tala Ben Chaima, kterého letenští získali v létě za 76 milionů korun z Maccabi Tel Aviv. Stanciu už podobnou situaci zažil v Belgii, kde ho za rekordní sumu 10 milionů eur koupil Anderlecht.

"Toto ale není pro mě věc, kvůli které bych se měl cítit pod tlakem. Já se budu snažit předvádět co nejlepší výkony a pomáhat vyhrávat zápasy v dresu Sparty. Všechno ostatní je nepodstatné," myslí si hráč, který podepsal smlouvu do roku 2021.

K rychlé aklimatizaci by mu měl pomoci krajan Bogdan Vatajelu, jenž už nějaký čas v dresu Sparty působí. Oba byli v kontaktu celou dobu vyjednávání a levý bek či křídelník Pražanů toho Stanciovi už stihl spoustu říct.

"Psali a volali jsme si v podstatě denně. Během soustředění ve Španělsku mi pořád psal, kdy už přijedu. Celkově mi ale povídal o klubu i městě a všem kolem, takže se moc těším, až to vše poznám osobně," popsal s úsměvem.

V novém působišti chce Stanciu nyní navázat na předchozí angažmá, kde se mu pravidelně dařilo získávat trofeje.

"Všichni hrajeme fotbal, abychom vyhrávali trofeje. V dresu Steauy i Anderlechtu bylo mým hlavním cílem vyhrávat trofeje, takže jsem na velké ambice zvyklý ať už v domácích soutěžích nebo na evropské scéně. Moc rád bych na to navázal i v dresu Sparty," doufá.

Na jaře by se ale především rád přiblížil vedoucí Plzni, na kterou výběr trenéra Andrey Stramaccioniho v ligové tabulce ztrácí z pátého místa propastných 18 bodů. "Vím, že v této sezoně to bude těžké, protože ztráta na první místo v lize je velká, ale doufám, že se nám podaří ztrátu snížit co nejvíc a v té další sezoně budeme mnohem lepším týmem," dodal rumunský reprezentant.

Je nám líto, video expirovalo.
Stanciu přestoupil do Sparty jako nejdražší fotbalista české ligy
Zdroj
ČT sport, sparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články