Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vaclík vychytal Seville další nulu i výhru, v čele španělské ligy je nováček z Granady

Odložení El Clásica kvůli protestům v katalánské metropoli využila k posunu na první místo Granada. Nováček La Ligy udolal v desátém kole Betis Sevilla 1:0 a před trojicí Barcelona, Atlético Madrid, San Sebastian má k dobru jeden bod. Zmíněné Atlético zastavilo sérii remíz vítězstvím 2:0 nad Bilbaem. Na pátou příčku se posunula FC Sevilla, které k vítězství 2:0 nad Granadou pomohl čistým kontem brankář Tomáš Vaclík.

Álvaro Morata skóruje proti Athleticu Bilbao
zdroj: Reuters autor: Susana Vera

Český reprezentační gólman zaznamenal pátou nulu v probíhajícím ročníku La Ligy a celkově šestou v sezoně. O vítězství domácího celku rozhodli ve druhém poločase Lucas Ocampos a Javier Hernández, pro nějž šlo o první ligový gól od zářijového přestupu z West Hamu.

Jedinou branku Granady vstřelil v 61. minutě odchovanec Betisu Álvaro Vadillo a tým trenéra Diega Martíneze doma vyhrál počtvrté za sebou bez inkasované branky. Granada, jejímž nejlepším výsledkem v nejvyšší soutěži jsou dvě šestá místa ze 70. let, je navíc prvním nováčkem od Raya Vallecana v sezoně 1999/2000, který dokázal po deseti kolech vést španělskou ligu.

O triumfu Atlética rozhodl ve 28. minutě záložník Saúl Níguez, který se nachomýtl k odraženému míči uvnitř pokutového území. Po přestávce pak na konečných 2:0 upravil po stříleném centru Álvaro Morata, jenž navázal na svou úterní vítěznou trefu v Lize mistrů proti Bayeru Leverkusen. Bilbao tak znovu nedokázalo na hřišti Atlética vyhrát. Naposledy se mu to podařilo v lednu 2011.

Talent Isak skolil Vigo

San Sebastian hrál od 66. minuty v početní výhodě poté, co domácí záložník Pape Cheikh dostal dvě žluté karty během šesti minut. Hosté toho využili v 82. minutě díky Isakovi.

Leganés si připsalo premiérové vítězství v sezoně, když dokázalo zdolat 1:0 Mallorcu po brance Martina Braithwaita. Valladolid zažívá povedenou sezonu a díky výhře 2:0 nad Eibarem už je osmý.

Španělská liga - 10. kolo:

Leganés - Mallorca 1:0 (31. Braithwaite), Valladolid - Eibar 2:0 (10. Guardiola, 39. Salisu), Atlético Madrid - Bilbao 2:0 (28. Saúl, 64. Morata), Celta Vigo - San Sebastian 0:1 (82. Isak), Granada - Betis Sevilla 1:0 (61. Vadillo), Granada - Betis Sevilla 1:0 (61. Vadillo), Levante - Espaňol Barcelona 0:1 (38. Bernardo), FC Sevilla - Getafe 2:0 (69. Hernández, 78. Ocampos), Pamplona - Valencie 3:1 (34. Oier, 48. Rubén García, 80. Estupiňán - 14. Rodrigo Moreno).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články