Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vaclík: Počítám i s tím, že třeba nikdy jedničkou nebudu

Ostrava – Teprve pátý reprezentační start si v pátečním přípravném duelu se Srbskem připsal fotbalový brankář Tomáš Vaclík. Šestadvacetiletý vítkovický odchovanec se navíc v dresu národního týmu poprvé představil na domácí ostravské půdě a přispěl k jasnému vítězství 4:1. V úterý ve Vratislavi už ale znovu usedne jen na lavičku, proti Polsku by se měl do branky vrátit Petr Čech.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Zápas na novém vítkovickém stadionu byl pro Vaclíka hodně speciální. "Byl jsem tu od žáků a začínal tady s profifotbalem, prožil jsem tu celé dětství. Já i manželka máme tady v Ostravě rodinu, tady jsem doma," vysvětluje Vaclík. "Ještě v pátek jsem chodil za klukama, jestli nemají nějaké lístky, rozdal jsem jich snad padesát," přiznává.

Ještě za stavu 0:0 lapil nebezpečnou střelu Ljajiče, jinak ale příliš práce neměl. "Trenér nás upozorňoval na to, že Srbové ze střední vzdálenosti příliš nestřílí, že se snaží spíš o narážečky do vápna. Takže na tohle jsme byli připravení. Oni mají tu kombinaci v krvi a někdy na to možná doplácejí," soudí Vaclík.

Nehledě na Vaclíkův výkon ale v druhém přípravném duelu v Polsku bude pravděpodobně znovu chytat neotřesitelná reprezentační jednička Čech. "Pro nás ostatní je hrozně těžké dostat se do branky. Já jsem tuším na nějakých pěti startech, Tomáš Koubek nemá žádný, on jich teď bude mít 118. Ukazuje to ale, jakou má Čechíno kvalitu, že dokáže tak dlouho chytat na nejvyšší úrovni v klubech i v nároďáku," říká Vaclík.

Přiznává, že počítá i s variantou, že se jedničkou v národním týmu nikdy nestane. "Nevím, jak to Petr plánuje, kdy bude chtít skončit. Je potom klidně možné, že vyletí někdo mladý, komu dají trenéři důvěru a on nastartuje novou éru. Reprezentace je ale takový bonus a já se na sraz vždycky moc těším, i když vím, že toho moc neodchytám," uzavírá Vaclík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články