Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vaclík o tutovce Embola: Znám ho dobře, možná se toho leknul

Cenil si, že při svém jubilejním 50. startu za fotbalovou reprezentaci oslavil s týmem výhru 2:1 nad Švýcarskem v úvodním utkání elitní skupiny A2 třetího ročníku Ligy národů. Zápas si brankář Tomáš Vaclík užil i proto, že narazil na několik bývalých spoluhráčů z Basileje. Breel Embolo postupoval na českého gólmana už v 10. minutě za stavu 0:0 sám, ale neprostřelil ho. Podle Vaclíka se švýcarský útočník šance lekl.

"Známe se dobře. Když jsem byl v Basileji, přišel z akademie, bylo mu 17 let. I před zápasem jsme si povídali a psali jsme si. Možná se toho Breelíček leknul," řekl Vaclík v rozhovoru pro ČT sport.

"Upřímně všechny jsem viděl moc rád, bylo tady osm kluků, s nimiž jsem během těch čtyř let (v Basileji) nastoupil. S (brankářem) Yannem (Sommerem) jsme se střídali, odcházel, když jsem přicházel do Basileje," doplnil třiatřicetiletý rodák z Ostravy.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK

V utkání si připsal několik důležitých zákroků. "Celkem jsem si zachytal. Jsem rád, že jsme zápas zvládli vítězně. Pro mě jubilejní 50. start. Musím říct, že jsem pyšný, jak jsme to zvládli. Byli jsme nějakou dobu pod tlakem, ale odbránili jsme to skvěle. Všichni tam nechali maximum a máme tři body do tabulky," prohlásil Vaclík, opora Olympiakosu Pireus.

Češi opět nastoupili se třemi stopery, a navíc jim chyběla řada stabilních hráčů. V základní sestavě hrál poprvé Ladislav Krejčí, potřetí v reprezentaci nastoupil Jaroslav Zelený.

"Nebyl nikdo, kdo by hrál vyloženě první zápas. Říkali jsme jim, ať jsou hlavně v klidu. Všichni měli dobrou sezonu v klubech. Nominace do nároďáku je odměna za výkony, co předvádí. Byl jsem si jistý, že jsou na to dobře nachystaní," uvedl Vaclík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články