Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vaclík: Němci jsou jako stroje. Nejdou si zápas užít, ale odpracují ho na sto procent

Praha – Kvalifikační zápas s Německem? Pro Tomáše Vaclíka podle vlastních slov největší zápas jeho dosavadní reprezentační kariéry. Sedmadvacetiletý brankář si díky tomu zachytá hned proti dvěma velkým soupeřům během jedenácti dnů. Minulý týden v Lize mistrů s Basilejí prohrál na stadionu Arsenalu 0:2. Česká jednička proto věří, že výběr Karla Jarolíma bude v Hamburku hrát lépe a ofenzivněji než švýcarský šampion v Londýně.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Thomas Eisenhuth

"Chtějí také držet balon, v zápase dominovat. V tomhle aspektu by to mohlo být stejné. Ale věřím, že my se dokážeme v Německu prezentovat i útočnou hrou, což se nám v Londýně vůbec nepodařilo. Věřím, že pro Němce budeme nebezpečnější, než my jsme byli pro Arsenal," řekl Vaclík.

Favorizovaní "Kanonýři" podle něj Basilej zaskočili. "Byli jsme z toho ne překvapeni, ale nejsme na tohle tempo a intenzitu zápasu zvyklí. Tam to bylo znát a první poločas jsme se s tím těžko srovnávali," přiznal Vaclík.

Bylo mu líto, že si nezachytal proti svému reprezentačnímu předchůdci Petru Čechovi, který je v LM jen náhradníkem za Davidem Ospinou. "Chytal výborně v Paříži, takže jsem nějak čekal, že Petr chytat nebude. Samozřejmě mě to mrzelo, bylo by to fajn. Poštěstilo se mi to jenom dvakrát, když jsme hráli se Spartou proti Chelsea. Ale i bez Petra to byl dobrý zážitek," uvedl s úsměvem osminásobný reprezentant, jenž si s Čechem popovídal alespoň po zápase.

Sobotní kvalifikační duel v Německu pro něj bude vrcholem dosavadní reprezentační kariéry. "Já ještě nemám ani deset startů, takže pro mě to určitě bude nejtěžší zápas. Podle jmen, sestavy a zvuku německého nároďáku jsem se na reprezentační úrovni s větším soupeřem stoprocentně nesetkal," prohlásil bývalý brankář Sparty či Žižkova.

Je nám líto, video expirovalo.
Droppa: Nahradit Daridu nemůžu, mám svůj styl

Němci podle něj působí až strojovým dojmem. "Oni jsou strašně silní jako tým, i když mají spoustu individualit. Jedou naplno jako stroje a nic nevypustí. Nejdou si zápas užít, ale jdou ho vždycky odpracovat na sto procent," upozornil rodák z Ostravy.

Z německého mužstva je nejvíc zvědavý na útočníka Thomase Müllera. "Působí takovým vláčným dojmem. Kolem něho je vždycky pozitivní atmosféra, co třeba mám možnost vidět na sociálních sítích. On je ten, který vymýšlí spoustu kravin, a jsem na něj hrozně zvědavý, protože dává spoustu branek jak za Bayern, tak za nároďák," konstatoval Vaclík.

Už myslí i na druhou úterní kvalifikaci proti Ázerbájdžánu v mateřských Vítkovicích. "Chodí mi pořád žádosti (o vstupenky), mám toho strašně moc a budu to dávat dohromady až do posledního dne. Stoprocentně se to přiblíží k padesáti lístkům. Už jsme tam hráli se Srby (4:1) a dopadlo to dobře. Myslím, že i atmosféra byla dobrá. Věřím, že na to navážeme a v Ostravě budeme mít stoprocentní bilanci," řekl Vaclík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články