Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Frýdek musel na operaci, Drobný má ruku v sádře. K reprezentaci míří Pavlenka

Praha – Při úterním tréninku české reprezentace se zranili Martin Frýdek a brankář Jaroslav Drobný. V týmu pro zápasy s Německem a Ázerbájdžánem se objeví gólman Jiří Pavlenka, náhradu za záložníka Sparty trenéři zvažují.

Frýdek si ke konci tréninku způsobil bez cizího zavinění distorzi kolenního kloubu, večerní vyšetření včetně magnetické rezonance potvrdilo poškození menisku a předního zkříženého vazu. Čtyřiadvacetiletý fotbalista ve středu ráno podstoupil operaci v nemocnici Na Františku.

Drobný si při jednom ze zákroků zlomil loketní kost a ještě večer absolvoval lékařské vyšetření. Zkušený brankář má nyní ruku v sádře. Brankářskou dvojici Tomášů Vaclíka a Koubka doplní Pavlenka z pražské Slavie.

"Takto nešťastný trénink jsem asi ještě nezažil. Na 'Drobase' byly tři střely během pár vteřin a asi nezkoordinoval ruce. Jak ho trefil míč, tak mu ruku otočil," popisoval Drobného spoluhráč z reprezentace i klubu Theodor Gebre Selassie. "A u 'Frýďase' to byla úplně poslední herní situace tréninku a on špatně šlápnul. Byl to šok, protože se mu to stalo z ničeho nic. Bylo to nezaviněné," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Zranění při tréninku reprezentace. Mimo jsou nově Frýdek a Drobný

"Co se týče náhrady za Martina Frýdka, zvažují nyní trenéři možné doplnění týmu. Nicméně je možné, že minimálně nejbližší zápas v Německu absolvujeme ve stávajícím složení," uvedl manažer národního týmu Jaromír Šeterle.

"Pavlenka už byl součástí reprezentačního týmu v předchozím období, jedná se o perspektivního brankáře s vyrovnanou výkonností. Ve Slavii nyní chytá pravidelně a má podíl na pozitivní výsledkové šňůře posledních týdnů," uvedl trenér brankářů národního týmu Jan Stejskal.

Český tým zatím v kvalifikaci odehrál jeden zápas, kdy doma remizoval bez branek se Severním Irskem. Proti Německu nastoupí v sobotu, duel s Ázerbájdžánem ho čeká o tři dny později v Ostravě.

Zdroj
ČTK, FAČR, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články