Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Vácha překvapivě končí ve Spartě, na odchodu je i Václav Kadlec

Praha - Lukáš Vácha po necelých pěti letech končí v pražské Spartě. Kouč Letenských Andrea Stramaccioni podle informací iSport.cz záložníkovi oznámil, že s ním už nadále nepočítá a že si nepřeje, aby nadále trénoval s týmem. Na odchodu je také útočník Václav Kadlec a pravděpodobně rovněž jedna z letních posil, Rakušan Marc Janko.

Sport
zdroj: ČT4

Vácha přitom dosud nefiguroval mezi hráči, o kterých se spekulovalo, že by mohli doplatit na přetlak v kádru Sparty, která po vypadnutí z předkola Evropské ligy bude v sezoně hrát pouze domácí soutěže.

Osmadvacetiletý defenzivní záložník navíc po zranění z letní přípravy nastoupil pouze na 70 minut ve víkendovém utkání v Brně. Člen širšího kádru reprezentace patřil ke služebně nejstarším hráčům Pražanů, do Sparty přestoupil z Liberce v lednu 2013.

"Je to pro mě samozřejmě šok, ale Sparta byla neúspěšná a rozhodnutí jejího vedení respektuju. Já jsem teď hlavně rád, že jsem konečně zdravý a můžu zase hrát. Věřím, že tímhle můj fotbalový život nekončí," řekl Vácha, který má ve Spartě smlouvu do příštího léta

Podle agenta Jiřího Müllera odejde Vácha nejspíš na hostování. "Klub už několik týdnů avizoval, že dojde k zúžení kádru, a nyní tyto procesy nabraly na intenzitě. Ale o jednotlivých hráčích do médií mluvit nebudeme," uvedl ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Mnohem menším překvapením je případný odchod Václava Kadlece, jenž se v úvodu ligy ocitl několikrát mimo zápasovou nominaci a už v červenci Stramaccioni kritizoval jeho přístup. Mezi zájemce o někdejší velký ofenzivní talent se řadí zejména Feyenoord Rotterdam nebo další nizozemský klub Tillburg, které by Kadlece chtěly získat na hostování s opcí.

Odejít by mohla také jedna z hlavních letních posil, Marc Janko. Rakouský útočník se dosud prezentoval velmi nevýraznými výkony. Naopak na Letné nejspíš zůstane brankář David Bičík, který má po odchodu Tomáše Koubka šanci stát se znovu týmovou jedničkou.

O přestup už dříve požádal záložník Martin Frýdek, nové angažmá pak zatím nesehnali Tiémoko Konaté, Matěj Hybš nebo Mario Holek, kteří už neabsolvovali ani letní přípravu.

Zdroj
iSport, idnes.cz, Deník Sport, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články