Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

V osmifinále Ligy mistrů narazí Chelsea na PSG, City na Barcelonu

Nyon (Švýcarsko) – Šlágry osmifinále Ligy mistrů budou duely PSG s Chelsea a Manchesteru City s Barcelonou. Fotbalisty Basileje s Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým čeká Porto. Arsenal, kde působí kapitán národního týmu Tomáš Rosický, narazí na Monako. Další dvojice tvoří Leverkusen - Atlético Madrid, Juventus Turín - Dortmund, Schalke - Real Madrid, Šachtar Doněck - Bayern Mnichov. Play-off milionářské soutěže bude rozehráno v únoru, odvety jsou na programu v březnu.

Los osmifinále Ligy mistrů
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Ze soupeřů v osudí se může podle jména zdát, že Porto je jeden z těch přijatelnějších. Já věřím, že do posledních minut se bude hrát o postup na obě strany. Věřím, že tu šanci budeme mít. Určitě to bude padesát na padesát," řekl gólman Vaclík. Portugalský trenér Basileje Paulo Sousa se postaví proti svým krajanům, kteří vyhráli "milionářskou" soutěž v roce 2004.

Chelsea může navázat na minulý ročník LM, kdy PSG vyřadila ve čtvrtfinále. Svěřenci Josého Mourinha sice v Paříži prohráli 1:3, ale po domácím výsledku 2:0 slavili postup.

Barcelona si šlágr s Manchesterem City zahrála už v úvodní vyřazovací fázi minulého ročníku a po výhrách 2:0 a 2:1 šel dál katalánský tým. "Byly to velmi těžké zápasy, ale znovu se na ně těšíme. O City víme všechno, mají vynikající kádr s výborným trenérem. Střetnou se dva velké týmy s úžasnými hráči a může se stát cokoliv," prohlásil sportovní ředitel Barcelony Andoni Zubizarreta.

Je nám líto, video expirovalo.
Los LM: Basilej čeká Porto, Čecha s Chelsea PSG

Také obhájce Real si po roce zopakuje osmifinálový souboj se Schalke. Madridský favorit v Německu zvítězil suverénně 6:1 a doma 3:1. "Řekněme, že jsme dost optimističtí. Máme velmi dobrou zkušenost z minulé sezony, kdy jsme v podstatě postoupili už po prvním zápase," uvedl ředitel Realu Emilio Butragueňo.

Španělsko-německou konfrontaci nabídne také střetnutí posledního finalisty Atlética Madrid s Leverkusenem. Dvojzápas s Monakem bude pikantní pro trenéra Arsenalu Arséna Wengera, jenž francouzské mužstvo vedl v letech 19871994 a nyní se proti němu poprvé v soutěžním zápase postaví jako kouč soupeře.

Nedvěd: Bude to velmi těsné

Juventus, v jehož vedení pracuje bývalý český reprezentant Pavel Nedvěd, může Dortmundu vrátit porážku z finále Ligy mistrů z roku 1997. "Musíme být velmi opatrní, protože Dortmund má mladé a talentované hráče. Bude to velmi těsné. S některými týmy je téměř nemožné se měřit, proto jsme rádi za soupeře, proti němuž máme šanci," konstatoval Nedvěd.

Úvodní osmifinálové zápasy jsou na programu 17., 18., 24. a 25. února, odvety se budou hrát 10., 11., 17. a 18. března.

Los osmifinále Ligy mistrů

Paris St. Germain - Chelsea FC, Manchester City - FC Barcelona, Bayer Leverkusen - Atlético Madrid, Juventus Turín - Borussia Dortmund, Schalke 04 - Real Madrid, Šachtar Doněck - Bayern Mnichov, Arsenal FC - AS Monako, FC Basilej 1893 - FC Porto.

Program:

Úterý 17. února: 20:45 Paris St. Germain - Chelsea, Šachtar Doněck - Bayern Mnichov.

Středa 18. února: 20:45 Schalke 04 - Real Madrid, Basilej - FC Porto.

Úterý 24. února: 20:45 Manchester Cit- FC Barcelona, Juventus Turín - Borussia Dortmund.

Středa 25. února: 20:45 Bayer Leverkusen - Atlético Madrid, Arsenal - AS Monako.

Odvety:

Úterý 10. března: 20:45 Real Madrid - Schalke 04, FC Porto - Basilej.

Středa 11. března: 20:45 Chelsea - Paris St. Germain, Bayern Mnichov - Šachtar Doněck.

Úterý 17. března: 20:45 Atlético Madrid - Bayer Leverkusen, AS Monaco - Arsenal.

Středa 18. března: 20:45 FC Barcelona - Manchester City, Borussia Dortmund - Juventus Turín.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články