Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

V Lucernu jsem nadšený, říká Frýdek a věří, že Vrba Spartu zvedne

Moc spokojený je ve švýcarském angažmá. Bývalý kapitán fotbalistů Sparty Martin Frýdek touží první sezonu v Lucernu zakončit triumfem v poháru. Krajní obránce sleduje i svůj bývalý tým a věří, že Sparta pod trenérem Pavlem Vrbou půjde nahoru a v příštím ročníku bude Slavii lepším soupeřem.

Martin Frýdek
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

"Jsem v Lucernu úplně nadšený. Po fotbalové stránce se vším všudy a také s rodinou jsme tady nadmíru spokojení. Doufám, že se nám podaří vyhrát pohár a skončíme v horní polovině tabulky," řekl Frýdek ČTK v rozhovoru zprostředkovaném agenturou Sport Invest, která hráče zastupuje.

Lucern, který 24. května ve finále poháru vyzve St. Gallen, má motivaci o to větší, že pohár vyhrál naposledy v roce 1992. "Od té doby byli čtyřikrát ve finále, ale neuspěli. Doufám, že to dokážeme změnit," věří devětadvacetiletý levý bek.

Loni v českém poháru triumfoval se Spartou. "Nemyslím si, že jsem nějaký pohárový expert, ale bylo by nádherné získat pohár i ve Švýcarsku a zakončit první rok s trofejí," konstatoval Frýdek s úsměvem.

V sezoně nastoupil do 28 ligových zápasů a připsal si čtyři asistence, ale při středeční remíze 1:1 s posledním Sionem nehrál. "Dostal jsem volno, abych doléčil koleno. Nic vážného to není," přiblížil Frýdek, jenž je připravený za čtvrté mužstvo tabulky nastoupit v sobotu proti jistému mistrovi Young Boys Bern.

Podle něj je švýcarská liga, kterou hraje jen deset klubů, jiná než česká. "Myslím, že po fotbalové stránce je to tady na lepší úrovni než v Česku, ale po fyzické stránce je to zase těžší u nás. Jsou to hodně rozdílné soutěže," tvrdí sedminásobný český reprezentant.

Pokud může, sleduje utkání Sparty přes internet a je také v kontaktu s několika bývalými spoluhráči. "Myslím, že Sparta pod trenérem Vrbou jde nahoru. Přeju jim, aby to teď zvládli do druhého místa," uvedl Frýdek.

"Doufám, že příští sezonu už víc proženou Slavii a bude to o dvou týmech, a ne o jednom. Slavia teď má silný kádr a hraje dobře. Sice se mi to těžko říká, ale bohužel je to tak," doplnil rodák z Hradce Králové.

O někdejším spoluhráči Srdjanu Plavšičovi, který odmítl se Spartou prodloužit smlouvu a podle spekulací médií v létě posílí Slavii, moc mluvit nechtěl. "Nemůžu to hodnotit, když nevím, jak to proběhlo. Každopádně je to těžká a nepříjemná situace pro všechny strany," řekl Frýdek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články