Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Frýdkova budoucnost je ve Švýcarsku, hrát bude za Lucern

Novým působištěm Martina Frýdka bude švýcarský Lucern. S osmým týmem soutěže podepsal osmadvacetiletý záložník smlouvu na dva roky.

Martin Frýdek
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Frýdkovi po minulé sezoně ve Spartě vypršel kontrakt a nedomluvil se na jeho prodloužení. Sedminásobný český reprezentant na Letné působil pět let, pražský tým v minulosti také vedl jako kapitán.

"Jsem strašně rád, že se vše podařilo dotáhnout a stal jsem se hráčem Lucernu. Klub na mě udělal jen ten nejlepší dojem a už se nemůžu dočkat, až se zapojím do přípravy s týmem," řekl Frýdek. Podle defenzivního univerzála je Lucern ideálním místem.

"Švýcarsko je krásná a bezpečná země, liga je kvalitní a její zástupci to pravidelně potvrzují také v evropských pohárech. Mým tajným přáním pak bylo angažmá v německy mluvící zemi, což se v případě Lucernu také podařilo. Věřím, že znalost jazyka mi hlavně v počátku angažmá hodně pomůže," uvedl Frýdek.

Ve Spartě skončil 22. července a od té doby se připravoval individuálně. "Vždy jsem měl svoji hru založenou na dobré kondici, pečlivě jsem na ní pracoval. Troufám si říct, že jsem fyzicky skvěle připraven, trénoval jsem hlavně s bráchou. Určitě budu potřebovat nějaký čas, abych se dostal do prvoligového tempa a zároveň se sžil s týmem, ale věřím, že mi to zabere jen několik tréninků," uvažoval sparťanský odchovanec.

"V tuto chvíli jsem v povinné karanténě přímo v Lucernu, takže nestihnu nejbližší zápas proti St. Gallenu, ale na další duel proti mistrovskému Young Boys už bych chtěl být trenérovi stoprocentně k dispozici," doplnil Frýdek.

FC Lucern je po třech kolech nové sezony švýcarské ligy na osmém místě desetičlenné tabulky. "Start soutěže sice Lucernu nevyšel dle představ, ale měli velmi těžký los a liga je nadále teprve na začátku. V posledních pěti letech byli dvakrát na třetím místě, dlouhodobým cílem klubu je účast v evropských pohárech. Beru to tak, že vzhledem ke svému věku, zkušenostem i vytvořeným podmínkám přicházím s jasným úkolem tento cíl pomoct splnit. Velkým plusem je nádherný stadion, i když ho minimálně na startu angažmá bohužel nezažiju zaplněný fanoušky," řekl Frýdek. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články