Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

V čele anglické ligy je Manchester City. Haaland vyrovnal střelecký rekord soutěže

Na prvním místě Premier League se poprvé od února nachází hráči Manchesteru City. Pomohla jim k tomu výhra na hřišti Fulhamu 2:1, po které Citizens vedou o bod před Arsenalem, na který navíc mají zápas k dobru. Gól v utkání skóroval Erling Haaland, který se s 34 ligovými trefami vyrovnal rekordu Andrewa Colea a Alana Shearera. V dalším ze zápasů Liverpool přestřílel Tottenham 4:3. Záchranářský souboj mezi Leicesterem a Evertonem skončil 2:2. 

Radost hráčů Manchesteru City
zdroj: John Walton / PA Images / Profimedia

Ve 34. kole soutěže si pozici v první čtyřce upevnily Newcastle, který porazil poslední Southampton 3:1, i Manchester United, jenž výhrou 1:0 ukončil desetizápasovou sérii Aston Villy bez porážky.

Haaland vstřelil rekordní gól už po třech minutách z penalty za faul. Na vyrovnání Coela se Shearerem mu stačilo 30 zápasů a sehrát jich může v osmatřicetikolové soutěži ještě šest. Hosté brzy o vedení přišli po gólu Viníciuse, ale ve 36. minutě zpoza šestnáctky napřáhl Álvarez a technickým obstřelem Lena zajistil "citizens" osmou ligovou výhru za sebou.

Krize Tottenhamu pokračuje a v Liverpoolu prohrával po patnácti minutách už 0:3 po brankách Jonese, Díaze a Salaha, který svůj 17. gól v sezoně zaznamenal z penalty. Hostům se ale stejně jako proti Manchesteru United v minulém kole (2:2) podařilo vyrovnat. Před změnou stran snížil druhý nejlepší střelec soutěže Kane, ve druhé půli samostatný únik zakončil Son Hung-min a ve třetí minutě nastavení dal první gól v dresu "kohoutů" Richarlison.

Jenže na bodový zisk to nestačilo, protože o minutu později se po velké chybě v obraně Tottenhamu dostal k míči Jota a zařídil Liverpoolu výhru. Byla čtvrtá v řadě, zatímco Tottenham na vítězství čeká čtyři kola, během nichž získal jediný bod.

Newcastle se na třetí vítězství za sebou nadřel a musel zápas se Southamptonem otáčet poté, co před přestávkou inkasoval od Armstronga. Ve druhém poločase ale vyrovnal Wilson, po rohovém kopu tečoval do vlastní sítě míč Walcott a chvíli poté zpečetil výsledek opět Wilson. Southampton dělí od záchrany stále šest bodů.

Manchester United připravil svěřencům Unaie Emeryho první porážku od 18. února. Rozhodl o tom z dorážky Fernandes, jeho tým se na čtvrtém místě drží v dvoubodovém dosahu za Newcastlem.

V zápase Leicesteru s Evertonem neproměnil Maddison v nastavení prvního poločasu penaltu, z níž mohl zvýšit vedení Leicesteru na 3:1. Gólman Pickford jeho střelu chytil. O dělbě bodů rozhodl v 54. minutě útočník Iwobi, jenž se trefil poprvé od loňského října.

Leicesteru patří v tabulce 16. místo a od pásma sestupu ho dělí jen skóre. Everton, který nevyhrál sedmý ligový zápas v řadě, figuruje na předposlední, 19. pozici. Na svého soupeře má dál jednobodovou ztrátu.

Anglická fotbalová liga – 34. kolo:

Bournemouth – Leeds 4:1 (20. a 24. Lerma, 63. Solanke, 90.+1 Semenyo - 32. Bamford), Fulham – Manchester City 1:2 (15. Vinícius - 3. Haaland z pen., 36. Álvarez), Manchester United – Aston Villa 1:0 (39. Fernandes), Newcastle – Southampton 3:1 (55. a 81. Wilson, 79. vlastní Walcott - 41. Armstrong), Leicester - Everton 2:2 (22. Söyüncü, 33. Vardy - 15. Calvert-Lewin z pen., 54. Iwobi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články