Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Přestřelku zahájil Souček, ale West Ham ji s Crystal Palace prohrál

Sedm gólů padlo v zápase mezi Crystal Palace a West Hamem ve 34. kole fotbalové Premier League. Skóre otevřel už v 9. minutě záložník Tomáš Souček, který dal druhý gól v sezoně, ale s West Hamem, v jehož sestavě byl i Vladimír Coufal, nakonec podlehli na stadionu soupeře 3:4. Brighton doma deklasoval Wolverhampton 6:0.

Tomáš Souček se raduje z gólu v síti C. Palace
zdroj: PA Images / Profimedia autor: John Walton

Výkop zápasu v Selhurst Parku se kvůli technickým potížím u vstupních turniketů zpozdil o 15 minut, divákům ale byl odměnou za čekání pětigólový první poločas.

Nejprve se Souček v deváté minutě dostal po rohovém kopu k odraženému míči a levou nohou otevřel skóre. Gólu v Premier League se dočkal po osmi měsících a zaokrouhlil svou bilanci v soutěži na 20 branek. Před ním na tuto hranici dosáhli z českých fotbalistů jen Milan Baroš (28) a Patrik Berger (38).

Crystal Palace vývoj utkání otočil díky dvěma rychlým brankám v 15. a 20. minutě, kdy se prosadili Ayew a Zaha. Po půl hodině hry zvýšil na 3:1 Schlupp, který obral při rozehrávce o míč Součka. "Kladivářům" se do poločasu podařilo snížit po dalším rohovém kopu, který český záložník hlavou prodloužil na Antonia, jenž vstřelil svou pátou branku v sezoně.

V druhém poločase přidal čtvrtý gól Crystal Palace nejlepší střelec domácích Eze. Proměněný pokutový kop pro něj znamenal osmou ligovou branku v ročníku. West Ham už dokázal pouze snížit. Po další Součkově asistenci se hlavou prosadil Adžuird.

Brighton na domácím hřišti deklasoval Wolverhampton 6:0 a přiblížil se pohárovým příčkám. K vítězství "Racků" přispěli dvougóloví střelci Undav, Gross a Welbeck. Brighton ztrácí na pozici zajišťující start v Evropské konferenční lize pouze bod a dva dělí klub od možné účasti v Evropské lize. Navíc odehrál méně zápasů než všichni tři přímí konkurenti Liverpool, Tottenham a Aston Villa.

Brentford po obratu porazil 2:1 sestupem ohrožený Nottingham gólem Dasilvy ze čtvrté minuty nastavení. Předtím v dvaaosmdesáté minutě vyrovnal nejlepší střelec týmu Toney, který poprvé v kariéře dosáhl na metu dvaceti branek v sezoně. Lepší jsou v tabulce kanonýrů soutěže jen Kane (24) a Haaland (33).

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:

Crystal Palace - West Ham United 4:3 (15. Ayew, 20. Zaha, 30. Schlupp, 64. Eze z pen. - 9. Souček, 36. Antonio, 72. Adžuird), Brentford - Nottingham 2:1 (82. Toney, 90.+4 Dasilva - 45.+2 Danilo), Brighton - Wolverhampton 6:0 (13. a 26. Gross, 39. a 49. Welbeck, 6. a 66. Undav).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články