Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ibrahimovic vrátil AC Milán vedení v Serii A. Immobile táhne Lazio a Ronaldo sestřelil Cagliari

Přetahovanou o vedení v italské Serii A vyhráli o víkendu fotbalisté AC Milán, kteří vyhráli 3:1 v Neapoli dvěma góly Zlatana Ibrahimovice a jedním Haugea. Předstihli tak o dva body Sassuolo, které vládlo tabulce od soboty, kdy vyhrálo 2:0 ve Veroně. Několik důvodů k radosti měl po utkání Serie A v Crotone útočník Ciro Immobile. Nejlepší střelec loňského ročníku italské nejvyšší soutěže se vrátil po nákaze koronavirem a bilancí 1+1 přispěl k vítězství Lazia 2:0. Se 107 ligovými brankami se navíc posunul na druhé místo v klubové historii. Na prvního Silvia Piolu mu schází 36 tref. Juventus táhne Cristiano Ronaldo, který vstřelil oba góly při výhře 2:0 nad Cagliari.

Ciro Immobile z Lazia oslavuje gól v Serii A
zdroj: imago sportfotodienst

Ibrahimovic se prosadil ve 20. minutě hlavou a v 54. minutě zvýšil dorážkou na zadní tyči. Devětatřicetiletý útočník se trefil i v šestém ligovém zápase, do kterého v této sezoně nastoupil, a počtvrté dal dva góly. Švédský kanonýr vede tabulku střelců Serie A a stal se nejstarším hráčem, který dal v prvních osmi kolech deset branek.

Domácí snížili v 63. minutě zásluhou Driese Mertense, vzápětí byl ale vyloučen po druhé žluté kartě Tiémoué Bakayoko. V nastavení zpečetil výsledek Jens Hauge. Neapol prohrála v lize s AC Milán po téměř šesti letech a je na šestém místě.

Za domácí Hellas odehrál celý zápas proti Sassuolu český záložník Antonín Barák. Jeho reprezentační spoluhráč Jakub Jankto ze Sampdorie Janov přišel na hřiště v 71. minutě duelu s Boloňou, ani on už ale nezabránil porážce 1:2.

Sassuolu chyběl kvůli zranění nejlepší střelec Francesco Caputo, gólově ho ale zastoupili Jeremie Boga a Domenico Berardi. Sassuolo stále drží neporazitelnost v soutěži spolu s AC Milán a Juventusem.

Boloňa sice inkasovala ve 41. ligovém utkání v řadě, přesto zdolala Sampdorii počtvrté za sebou. Obrat dokonal krátce po změně stran italský záložník Riccardo Orsolini, který navázal na reprezentační trefu z přípravného utkání proti Estonsku.

Třetí tým tabulky AS Řím neprohrál už deset soutěžních zápasů v řadě, tentokrát si poradil doma 3:0 s Parmou. Dvakrát se trefil arménský záložník Henrik Mchitarjan a s pěti góly z osmi utkání prožívá nejproduktivnější začátek sezony v kariéře.

Inter Milán prohrával s FC Turín ještě v 64. minutě o dvě branky, čtyřmi góly ale utkání otočil a po dvou remízách zase naplno bodoval. Na výhře 4:2 se podílel dvěma góly a asistencí kanonýr Romelu Lukaku.

Trenér Cesare Prandelli se vrátil po deseti letech na lavičku Fiorentiny, obnovená premiéra mu ale nevyšla. "Fialky" podlehly po gólu Riccarda Improty 0:1 nováčkovi soutěže Beneventu.

Immobile kvůli covidu-19 vynechal před reprezentační pauzou souboj s Juventusem (1:1). Při comebacku poslal hostující mužstvo do vedení ve 21. minutě, když hlavou zužitkoval centr Marca Parola. Třicetiletý kanonýr skóroval už ve čtvrtém soutěžním duelu za sebou, v lize to byl jeho čtvrtý zásah.

Po přestávce Immobile poslal do náběhu Joaquína Correu, který téměř z nulového úhlu prostřelil domácího brankáře. Lazio je díky výhře v neúplné tabulce Serie A páté se stejným bodovým ziskem jako třetí Neapol a čtvrtý městský rival AS Řím. Nováček z Crotone dál čeká na vítězství.

Ronaldo se prosadil ve třetím ligovém utkání po sobě a celkově osmou trefou se dotáhl v čele tabulky střelců na švédského kanonýra Zlatana Ibrahimovice z AC Milán. Juventus vyhrál z posledních pěti ligových utkání teprve podruhé, v neúplné tabulce je druhý za AC.

Italská fotbalová liga - 8. kolo:

Crotone - Lazio Řím 0:2 (21. Immobile, 58. Correa),  Spezia - Bergamo 0:0, Juventus Turín - Cagliari 2:0 (38. a 42. Ronaldo), Fiorentina - Benevento 0:1 (52. Improta), AS Řím - Parma 3:0 (32. a 40. Mchitarjan, 28. Mayoral), Hellas Verona - Sassuolo 0:2 (42. Boga, 76. Berardi), Inter Milán - FC Turín 4:2 (67. a 84. z pen. Lukaku, 64. Sánchez, 90. Martínez - 45.+2 Zaza, 62. Ansaldi z pen.), Sampdoria Janov - Boloňa 1:2 (7. Thorsby - 44. vlastní Regini, 52. Orsolini), Udine - FC Janov 1:0 (34. De Paul), Neapol - AC Milán 1:3 (63. Mertens - 20. a 54. Ibrahimovic, 90.+5 Hauge).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články