Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Už je znám Zidanův nástupce. Do Realu přijde Lopetegui od španělské reprezentace

Novým trenérem Realu Madrid se po odchodu kouče Zinédina Zidana stane dosavadní kouč Španělska Julen Lopetegui. Dříve trénoval i Porto. Lopetegui se Realu ujme po mistrovství světa, v klubu podepsal tříletý kontrakt.

Jednapadesátiletý Lopetegui si fotbal vyzkoušel i v roli hráče, býval reprezentačním gólmanem a působil také v Realu. 

Jako trenér už před deseti lety vedl rezervu madridského velkoklubu. Poté prošel mládežnickými reprezentacemi Španělska. Po konci v Portu začátkem roku 2016 přešel k národnímu týmu Španělska, kde nahradil Vicenta del Bosqueho.

Před necelým měsícem sice prodloužil u reprezentace "La Roja" smlouvu až do roku 2020, podle prohlášení španělského svazu však Real využil výstupní klauzule a zaplatil za kouče stanovené odstupné. Jeho výše zveřejněna nebyla, ale podle deníku Marca šlo o dva miliony eur (asi 51 milionů korun).

Lopetegui střídá pětačtyřicetiletého Zidana, který před dvěma týdny nečekaně skončil poté, co s "Bílým baletem" potřetí za sebou vyhrál Ligu mistrů. To se povedlo už jen trenérům Carlu Ancelottimu a Bobu Paisleymu. Zidane to ale jako první kouč dokázal třikrát za sebou.

Lopeteguiho španělská reprezentace na mistrovství světa v Rusku nastoupí proti Portugalsku, Íránu a Maroku.

Zidanův konec v Realu Madrid byl jedním z hlavních témat FOTBAL FOKUS podcastu:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články