Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Už i Ronaldo mu kouká na záda. Neymar dal za Brazílii hattrick a nahání Pelého

Dalšího velikána nechal za sebou a už mu zbývá k překonání pouze jediný. Neymar rozhodl hattrickem o výhře brazilských fotbalistů v kvalifikaci mistrovství světa v Peru 4:2, čímž v historické tabulce střelců "selecaa" předstihl o dva zásahy Ronalda. Kanonýr PSG má zatím za národní tým bilanci 103 zápasů, 64 gólů a lepší už je jen Pelé, jenž má 77 tref.

Brazilec Neymar se raduje ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/AP/ autor: Paolo Aguilar

Brazilci museli v Limě po gólech Andrého Carrilla a Renata Tapii dvakrát dotahovat, nakonec ale Peru stejně jako v loňském finále Copy América zdolali. Druhý zápas kvalifikace v jihoamerické zóně CONMEBOL zvládla také Argentina, která zvítězila 2:1 v Bolívii. Ve vysoké nadmořské výšce v La Pazu uspěla poprvé od roku 2005.

Neymar po úspěšné první penaltě, kterou vyrovnal na 1:1, ukázal při oslavě devět prstů na počest svého vzoru Ronalda. Ten s devítkou na dresu nasbíral 62 gólů v 98 zápasech. Po dalším vyrovnání Richarlinsona proměnil Neymar druhý pokutový kop a v nastaveném čase zpečetil skóre z rychlého protiútoku. Znovu se přiblížil Pelému, kterému k rekordu stačilo 92 utkání.

"Každá generace má něco, není fér srovnávat. Co mohu říct, je, že Neymar je nepředvídatelný. Je to luk i šíp. Nahrává i zakončuje, jak dozrává, je čím dál lepší," chválil osmadvacetiletého útočníka reprezentační trenér Tite.

Lionel Messi vyšel tentokrát v dresu Argentiny gólově naprázdno, podle médií byl ale při prvním triumfu Argentinců v 3640 m nad mořem po patnácti letech jedním z nejlepších hráčů na hřišti. O branky vítězů se postarali legionáři z italské ligy Lautaro Martínez a Joaquin Correa.

Kvalifikace MS 2022 ve fotbale - jihoamerická zóna CONMEBOL:

Bolívie - Argentina 1:2 (1:1)

Branky: 24. Martins - 45. Martínez, 79. Correa.

Venezuela - Paraguay 0:1 (0:0)

Branka: 85. Giménez.

Ekvádor - Uruguay 4:2 (2:0)

Branky: 45.+4 a 52. Estrada, 15. Caicedo, 75. Plata - 83. z pen. a 90.+5 z pen. Suárez.

Peru - Brazílie 2:4 (1:1)

Branky: 6. Carrillo, 59. Tapia - 28. z pen., 83. z pen. a 90.+4 Neymar, 64. Richarlison.

Chile - Kolumbie 2:2 (2:1)

Branky: 38. Vidal z pen., 41. Sánchez - 7. Lerma, 90.+1 Falcao.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články