Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Usvědčí ho z podílu na vydírání spoluhráče? Hvězdný Benzema už zná datum soudu

Není to tak dávno, co ho trenér Realu Madrid a legendární krajan Zinédine Zidane označil za nejlepšího útočníka francouzské historie. Karim Benzema přesto už nějaký čas za národní tým nehraje, za což může kauza kolem vydírání bývalého spoluhráče z "Les Bleus" Matthieho Valbueny, na kterém se třiatřicetiletý kanonýr měl údajně podílet. Zda se tak skutečně stalo, o tom konečně rozhodne soud. Státní zastupitelství ve Versailles stanovilo termín přelíčení na 20. až 22. října.

Benzema je podezřelý z toho, že se v roce 2015 snažil Valbuenu přesvědčit, aby zaplatil vyděračům, kteří hrozili zveřejněním jeho intimního videa. Navzdory nadprůměrným výkonům v Realu Madrid od vypuknutí skandálu pravděpodobně nejlepší francouzský útočník své generace nehraje za reprezentaci.

Vyšetřovatelé Benzemu viní z toho, že v případu vydírání Valbueny vystupoval jako prostředník poté, co ho oslovil jeho přítel z dětství. Rodák z Lyonu alžírského původu se údajně snažil přesvědčit reprezentačního spoluhráče, aby vyděračům zaplatil, Valbuena ale místo toho případ ohlásil policii. Společně s Benzemou, jenž vinu popírá, stanou před soudem další čtyři lidé.

Benzema, pro jehož vyřazení z národního týmu se v době propuknutí skandálu vyslovili i vrcholní francouzští politici, reprezentoval naposledy v říjnu roku 2015. V dresu Realu Madrid vstřelil více než 250 gólů a vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů. V národním týmu se jeho bilance zastavila na 81 zápasech a 27 gólech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články