Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

United rozdrtili Wolverhampton a zvýšili náskok na City

Wolverhampton - Fotbalisté mistrovského Manchesteru United deklasovali Wolverhampton na jeho hřišti 5:0 a v anglické Premier League si vypracovali čtyřbodový náskok na městského rivala City. Svěřenci trenéra Roberta Manciniho však mají k dobru středeční šlágr 29. kola s londýnskou Chelsea. 

Fotbalisté Manchesteru slaví
zdroj: ČTK/AP autor: Jon Super

Ještě před výkopem vyjádřili všichni na stadionu Molineux potleskem podporu záložníkovi Boltonu Fabrici Muambovi, který prodělal v sobotním čtvrtfinále Anglického poháru s Tottenhamem zástavu srdce a na jednotce intenzivní péče stále bojuje o život.

Manchester poté alespoň částečně napravil čtvrteční vyřazení v osmifinále Evropské ligy s Athletikem Bilbao a v domácí soutěži zvítězil posedmé z posledních osmi duelů. Naopak Wolverhampton, na kterém si shodou okolností Manchester v prosinci spravil chuť po vypadnutí z Ligy mistrů (4:1), prohrál potřetí v řadě bez vstřelené branky a klesl na poslední místo.

Hosty poslal do vedení po dvaceti minutách stoper Johnny Evans svým premiérovým gólem za A-mužstvo. Ve 39. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí obránce Ronald Zubar a United početní výhodu bleskově využili. Těsně před přestávkou zvýšili dvěma po sobě rychle jdoucími brankami ofenzivní hráči Antonio Valencia a Danny Welbeck. Po změně stran dokonal debakl "Vlků" dvěma góly během pěti minut útočník Javier Hernández.

Chelsea postoupila v FA Cupu i díky dvěma gólům Torrese

Fotbalisté Chelsea vyhráli pod trenérem Robertem Di Matteem i čtvrté soutěžní utkání. Londýnský celek s brankářem Petrem Čechem ve čtvrtfinále Anglického poháru doma porazil druholigový Leicester 5:2 a postoupil mezi nejlepší čtveřici. Dvěma brankami přispěl k výhře útočník Fernando Torres, který skóroval po pěti měsících a 24 soutěžních utkáních.

"Blues", kteří ve středu postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů přes Neapol, poslal na stadionu Stamford Bridge do vedení ve 12. minutě Gary Cahill. Reprezentační obránce si po premiérovém zásahu za Chelsea stáhl dres a tričkem s nápisem "Modleme se za Muambu" vyjádřil podporu bývalému spoluhráči z Boltonu Patrici Muambovi, který po srdečním kolapsu v sobotním zápase s Tottenhamem bojuje na jednotce intenzivní péče o život.

Pět minut po Cahillovi zvýšil vedení Salomon Kalou a v 67. minutě prolomil své dlouhé střelecké trápení Torres. Za deset minut zdramatizoval utkání útočník Leicesteru Jermaine Beckford, ale v 85. minutě se prosadil znovu Torres. V dramatickém závěru ještě snížil Ben Marshall, skóre v nastaveném čase uzavřel na 5:2 záložník Raúl Meireles.

Ve druhém čtvrtfinále porazil Liverpool na svém hřišti loňského finalistu Stoke 2:1 a po únorovém triumfu v Ligovém poháru zůstal ve hře i v další pohárové soutěži. Domácí poslal do vedení ve 23. minutě útočník Luís Suárez, ale už za tři minuty vyrovnal bývalý hráč "Reds" Peter Crouch. Vítězství Liverpoolu zařídil po změně stran záložník Stewart Downing.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články