Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Schick se poprvé trefil, ale Leverkusenu to nestačilo ani na bod. Bayern zaváhal s Unionem

Na čele Bundesligy je po 5. kole Freiburg, který loupil na stadionu Leverkusenu. V jeho dresu se sice poprvé v sezoně prosadil Patrik Schick, ale Bayer doma prohrál 2:3. Druhý je o skóre Dortmund, jenž si poradil s Hoffenheimem 1:0. "Až" třetí místo okupuje Bayern Mnichov, německý gigant klopýtl se čtvrtým Unionem Berlín a remizoval 1:1. Brankář Jiří Pavlenka přispěl premiérovým čistým kontem v sezoně Brémám k vítězství 2:0 v Bochumi.

Patrik Schick v utkání proti Freiburgu
zdroj: ČTK/DPA autor: Federico Gambarini

Leverkusen sice po prvním poločase vedl díky gólu Demirbaye v 16. minutě 1:0, ale Freiburg si dvěma rychlými góly ve 48. a 51. minutě vzal vedení na svou stranu. Schick poté v 65. minutě vyrovnal hlavou svou první ligovou brankou na 2:2, jenže o sedm minut později vstřelil třetí gól hostů Doan. A na ten už Bayer odpověď nenašel.

Druhý nejlepší střelec minulého ročníku Schick odehrál za Leverkusen celý zápas. Jeho český spoluhráč Adam Hložek se podruhé za sebou nepodíval na hřiště ani na minutu.

Bayer nedokázal navázat na první ligovou výhru proti Mohuči z minulého kola a po pěti kolech má na kontě pouze tři body a náleží mu průběžná 14. pozice. Freiburg se naopak díky vítězství dostal do čela tabulky o skóre před Dortmund.

Bayern zaváhal v Berlíně

Pomohla mu také ztráta obhájce titulu Bayernu. Union poslal do vedení Becker, ale chvíli na to srovnal Kimmich. Mnichované tak podruhé za sebou remizovali.

Alex Král po domácím debaklu 1:6 s Unionem vypadl ze základní sestavy Schalke a ve Stuttgartu se na hřiště vůbec nepodíval. Klub z Gelsenkirchenu remizoval 1:1. Pavlenka naopak vychytal na půdě Bochumi svou první ligovou nulu v sezoně, a to i díky dvěma neuznaným gólům domácích. O výhře Brém rozhodl brankami v 87. a 91. minutě Füllkrug.

Borussia Dortmund šla před domácí návštěvou 79 300 diváků do vedení už po 16 minutách hry, kdy se podruhé v sezoně prosadil Marco Reus. Další gól v utkání nepadl. V závěru musel být duel nakrátko přerušen poté, co na hřiště vběhl fanoušek.

Hertha si připsala první vítězství, Mönchengladbach první porážku

Hertha se v Augsburgu dostala do vedení v 57. minutě, kdy si Lukébakio naskočil na centr a přesně se trefil hlavou. Pojistku přidali fotbalisté z Berlína ve třetí minutě nastavení: Selke v úniku předložil balon Richterovi, který kličkou položil Gikiewicze a zakončil do prázdné branky.

Augsburg nedokázal porazit berlínského soupeře pošesté za sebou a je na 16. místě. Hertha se posunula na 13. pozici.

Klíčový moment zápasu Mönchengladbach - Mohuč se odehrál v 53. minutě, kdy Itakura nedovoleně zastavil unikajícího Onisiwu, za což obdržel červenou kartu. Z následného přímého kopu rozhodl utkání Martín. Borussia utrpěla první prohru v sezoně.

Německá fotbalová liga - 5. kolo:

Dortmund - Hoffenheim 1:0 (16. Reus), Bochum - Brémy 0:2 (87. a 90.+1 z pen. Füllkrug), Leverkusen - Freiburg 2:3 (16. Demirbay, 65. Schick – 48. Ginter, 51. Gregoritsch, 72. Doan), Stuttgart - Schalke 1:1 (18. Führich – 21. Terodde), Union Berlín - Bayern Mnichov 1:1 (12. Becker – 15. Kimmich), Wolfsburg - Kolín nad Rýnem 2:4 (2. a 79. Nmecha – 22. a 45.+2 z pen. Ljubičič, 31. vlastní Otávio, 81. Adamjan), Augsburg - Hertha Berlín 0:2 (57. Lukébakio, 90.+2 Richter), Mönchengladbach - Mohuč 0:1 (55. Martín).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články