Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Union nadále šokuje Německo. Pavlenka slavil triumf, Schick s Hložkem byli u prohry

Český souboj Jiřího Pavlenky s Vladimírem Daridou vyšel lépe pro prvně jmenovaného. Pavlenka vychytal čisté konto a s Brémami porazil Herthu Berlín v 12. kole Bundesligy 1:0. Darida do utkání nezasáhl. Leverkusen prohrál v Lipsku 0:2. V základní sestavě nechyběl Adam Hložek, v 65. minutě ho střídal Patrik Schick. Tabulku nadále vede Union Berlín, který porazil 2:1 Mönchengladbach. Zastříleli si fotbalisté Bayernu a Wolfsburgu. Mnichovští deklasovali Mohuč 6:2, "vlci" 4:0 Bochum. Fotbalisté Schalke 04 s novým koučem Thomasem Reisem podlehli Freiburgu 0:2, Alex Král odehrál celý zápas. Oba góly dal italský reprezentant Vincenzo Grifo.

Radost fotbalistů Unionu Berlín
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / Sebastian Räppold/Ma

Utkání Unionu s Mönchengladbachem v sedmé minutě nastavení rozhodl svým prvním gólem v soutěži nizozemský obránce Doekhi. Hráči Unionu se přitom radovali z gólu už po necelé půlhodině hry, ale Beckerovu trefu videorozhodčí kvůli ruce neuznal. O čtyři minuty později naopak skórovali fotbalisté Mönchengladbachu. Po rohu se hlavou trefil obránce Elvedi.

Domácí vyrovnali v 79. minutě, když se – rovněž hlavou – prosadil Behrens. Čtyři minuty před koncem videorozhodčí opět neuznal branku Unionu, Trimmelův gól neplatil kvůli ofsajdu. Drama vyvrcholilo v sedmé minutě nastavení, kdy se – taktéž hlavou – trefil Doekhi.

Berlíňané se oklepali z překvapivé venkovní porážky s poslední Bochumí z minulého týdne. V čele tabulky si udrželi jednobodový náskok před druhým Bayernem Mnichov.

Jiří Pavlenka
zdroj: imago sportfotodienst autor: Tim Groothuis

Zápas Brém proti Hertě Berlín rozhodl v 85. minutě svým devátým gólem sezony nejlepší střelec soutěže Niklas Füllkrug. Werder zvítězil po minisérii tří soutěžních porážek, z toho dvou ligových. Výhru nováčkovi zajistil první trefou od začátku října německý útočník Füllkrug, jenž skóroval dalekonosnou hlavičkou z místa ještě za značkou pokutového kopu a oživil své šance na účast na mistrovství světa v Kataru.

Lipsko šlo proti Leverkusenu do vedení ve 32. minutě. Szoboszlai rozehrál přímý kop na Nkunkua, který se trefil hlavou. Francouzský útočník dal již devátý gól v soutěži a dotáhl se na nejlepšího bundesligového střelce Füllkruga z Brém. V závěru zápasu stvrdil vítězství Lipska Werner.

Na vysoké výhře Bayernu se podílelo šest různých střelců. Gól a dvě asistencie si připsal Mané, který ve 43. minutě neproměnil pokutový kop, ale z dorážky gólmana Mohuče překonal a zvýšil na 3:0. Penaltovou příležitost dostali i hosté, Burkardt však neuspěl.

Tomáš Koubek stále čeká na první výhru. Augsburg sice vedl od čtvrté minuty zásluhou Niederlechnera, o jedenáct minut později ale bylo vyrovnáno, když se prosadil hlavou Sosa. V závěru zápasu zařídil domácím tři body Anton.

Wolfsburg po třech remízách za sebou deklasoval Bochum 4:0, své první dva góly za VfL dal dvaadvacetiletý Nmecha.

Borussii Dortmund poslal na hřišti Eintrachtu Frankfurt do vedení ve 21. minutě Brandt, jenž zakončil přihrávku Malena střelou, která prošla mezi nohama brankáře Trappa. Frankfurt odpověděl o pět minut později, Kamada tvrdou střelou z 20 metrů nedal gólmanovi Dortmundu šanci.

Po přestávce šli do vedení hosté, Bellingham ustál souboj se Silvou a překonal Trappa. V 57. minutě mohl vyrovnat Götze, překonal gólmana, ale z brankové čáry vykopl míč obránce Schlotterbeck. Dortmund je tak v tabulce třetí bod za druhým Unionem Berlín, jenž hraje v neděli proti Mönchengladbachu.

Grifo odstartoval své představení v Gelsenkirechnu prudkým obstřelem na zadní tyč v nastavení prvního poločasu. Druhou branku přidal v 61. minutě z penalty. Freiburg má 24 bodů a je třetí. Schalke prohrálo v lize pošesté v řadě a je s šesti body poslední.

Fotbalisté Kolína nad Rýnem po páteční výhře 1:0 na Slovácku remizovali doma s Hoffenheimem 1:1. Pavel Kadeřábek strávil celé utkání na lavičce hostů.

Ve 13. minutě se prosadil nejlepší střelec domácích Kainz. Zásluhu na jeho gólu však nesl především asistující Maina, který vybojoval míč na půlicí čáře, dovedl jej až do vápna a svému spoluhráči přihrál do ideální střelecké pozice. O devět minut později usměrnil Bruun Larsen Baumgartnerův nízký centr za záda brankáře Schwäbeho a vyrovnal na konečných 1:1. Tři minuty před koncem byl ještě vyloučen po druhé žluté kartě hostující Kabak.

Německá fotbalová liga – 12. kolo:

Brémy - Hertha Berlín 1:0 (85. Füllkrug),Bayern Mnichov - Mohuč 6:2 (5. Gnabry, 28. Musiala, 43. Mané, 58. Goretzka, 79. Tel, 86. Choupo-Moting - 45.+4 Widmer, 82. Ingvartsen), Lipsko - Leverkusen 2:0 (32. Nkunku, 83. Werner), Stuttgart - Augsburg 2:1 (15. Guirassy, 90.+1 Anton - 4. Niederlechner), Wolfsburg - Bochum 4:0 (27. a 58. Nmecha, 35. Baku, 80. Wind), Eintracht Frankfurt - Dortmund 1:2 (26. Kamada - 21. Brandt, 52. Bellingham), Union Berlín - Mönchengladbach 2:1 (79. Behrens, 90.+7 Doekhi - 33. Elvedi), Schalke - Freiburg 0:2 (45.+1 a 61. z pen. Grifo), Kolín nad Rýnem - Hoffenheim 1:1 (13. Kainz – 36. Bruun Larsen).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články