Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Ukrajinci byli lepší, uznal trenér Bílek

Lvov (Ukrajina) - Výsledek lepší než předvedený výkon. Tak hodnotil trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek dnešní bezbrankovou remízu v přípravném utkání na Ukrajině. Z představení svého týmu nijak nadšený nebyl, Češi si podle Bílka sami komplikovali situaci řadou zbytečných ztrát. Bílek také věří, že až začnou všechny soutěže, fotbalisté budou za tři týdny v premiéře kvalifikace o MS v Dánsku už v lepším rozpoložení.

"Výsledek pro nás je určitě příznivý a pozitivní, určitě předčil výkon. V zápase jsme měli spoustu nepřesností, chyb a nedostatků a až ve druhém poločase jsme se trochu víc dostali do hry. Ale Ukrajinci byli nebezpečnější, měli lepší pohyb," uvedl Bílek po utkání.

Rozpačitý výkon českého výběru přičítá tomu, že většině reprezentantů ještě v klubech nezačaly ligové soutěže. "Za tři týdny už budeme v lepší formě. Na některých hráčích dnes bylo vidět, že ještě v minulém týdnu měli kondiční tréninky a nebyli v takové pohodě. Tohle byl těžký zápas a určitě nás dobře před Dánskem prověřil. Varováním pro nás je, že když jsme otevřeli hru, soupeř se k nám lehce dostával. Ale upřímně jsem nečekal, že dnes bude naše hra výborná," řekl Bílek.

Hlavně k ofenzivě měl dost výhrad, byť konkrétní být nechtěl. Nekritizoval ani útočníka Davida Lafatu, který se osamocený nedostal do hry. "Měl to těžké, neměl pořádný míč a takovou podporu od ostatních. Rozehrávka nám nešla, když jsme si dvakrát vyměnili balón, hned jsme šli do ztráty. Chyběl tam větší klid. Ale jednotlivce po dnešku hodnotit nechci," poznamenal Bílek.

Duel ve Lvově ale podle něj týmu posloužil jako ideální prověrka na kvalifikační start v Dánsku, kde Češi také mohou být často pod tlakem. "Je jasné, že tam budeme muset bezchybně bránit. Zápas na Ukrajině pro nás byl zkušeností, i pro mladé hráče Daridu nebo Hušbauera, který se za deset minut jevil docela dobře," pochválil Bílek sparťanského středopolaře Josefa Hušbauera, debutanta v národním týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce na zápas s Ukrajinou
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články