Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

UEFA zatlačila a Belgie reaguje? Rozhodnutí o sezoně bylo odloženo

Jako první v Evropě ukončili kvůli pandemii koronaviru fotbalovou ligu, ale po kritice Evropské fotbalové unie UEFA možná verdikt ještě změní. Řídící orgán belgických profesionálních soutěží totiž bez udání důvodu odložil jednání všech 24 klubů první a druhé ligy, které měly zrušení zbytku ročníku definitivně odhlasovat.

Simon Deli z Brugg dostává červenou v utkání proti Manchesteru United
zdroj: ČTK/AP/ autor: Dave Thompson

Vedení nejvyšší soutěže předčasně ukončilo Jupiler Pro League před týdnem. Přestože chybělo odehrát ještě jedno kolo základní části a následná nadstavba, titul byl přidělen Bruggám, kde působí i český reprezentační útočník Michael Krmenčík.

Rozhodnutí mělo 15. dubna ratifikovat zasedání všech 24 klubů první a druhé ligy. Očekávalo se, že půjde o formalitu, neboť pro předčasné ukončení sezony se vyslovilo 17 klubů. Řídící orgán však jednání bez udání důvodu posunul na 24. dubna, což by mohlo znamenat, že s definitivním verdiktem váhá.

Belgii ostře kritizovala UEFA, která chce, aby se národní asociace své domácí soutěže pokusily dohrát. Právě kvůli tomu odložila evropský šampionát na příští rok. UEFA zároveň varovala, že předčasné ukončování lig by mohlo jednotlivé země stát místa v příštím pohárovém ročníku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články