Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bruggy s Krmenčíkem jsou zpět na belgickém trůnu, liga se dohrávat nebude

Po roční odmlce se titul v belgické nejvyšší soutěži vrátí do Brugg. Jupiler Pro League byla totiž kolo před koncem základní části kvůli koronaviru ukončena. Klub, za který hraje i český reprezentant Michael Krmenčík, vedl tabulku o patnáct bodů před Gentem.

Michael Krmenčík z FC Bruggy v akci
zdroj: Twitter FC Bruggy

O předčasném ukončení soutěže rozhodlo vedení ligy, ale verdikt musí ještě posvětit zasedání zástupců všech 24 klubů ze dvou nejvyšších soutěží. Měla by to být ovšem pouze formalita, neboť minulý týden požadovalo předčasné ukončení sezony 17 z nich.

Krmenčík přišel do Brugg v lednu, kdy podepsal smlouvu na tři a půl roku. Bývalý střelec Viktorie Plzeň, s kterou získal tři mistrovské trofeje a v ročníku 2017/18 byl nejlepším střelcem české ligy, dosud v dresu nového zaměstnavatele nastoupil k šesti ligovým duelům. Další utkání přidal v poháru, ale v Belgii zatím neskóroval.

V Jupiler Pro League měla stejně jako v české nejvyšší soutěži přijít po základní části nadstavba. Šest týmů mělo hrát skupinu o titul, dalších deset celků plus šest klubů z druhé ligy měly ve čtyřčlenných skupinách bojovat o místo play-off, jehož vítěz by následně nastoupil v zápase o jedno místo v Evropské lize proti čtvrtému mužstvu ze skupiny o titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články