Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Udrží Sparta krok se Slavií a Plzní? V Teplicích nezvítězila pětkrát za sebou

Na stadionu neoblíbeného soupeře se fotbalisté Sparty pokusí odpovědět stoprocentně úspěšným rivalům ze Slavie a Plzně. V Teplicích ovšem získali plný počet bodů naposledy v roce 2013. Severočeský soupeř navíc po letní přestávce ještě nenašel přemožitele a pyšní se velmi dobrou ofenzivou, kterou táhne nejlepší střelec ligy David Vaněček. Ve druhém nedělním duelu nastoupí Slovácko proti Olomouci. Textovou on-line reportáž z utkání Teplice - Sparta Praha sledujte od 18:00 na webu ctsport.cz.    

Nicolae Stanciu (vpravo) slaví se spoluhráči ze Sparty gól v síti Teplic
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Sparta sice v lize ještě nezaváhala, ale herně víceméně neexcelovala. Pražané doma porazili opavského nováčka 2:0, pak zvítězili v Jablonci 2:1 a naposledy na Letné udolali 1:0 Slovácko. "Samozřejmě jsem byl moc spokojený, že jsme po vyřazení z Evropy zvládli zápas se Slováckem a i potřetí vyhráli. Ale pokud chceme udržet špičku, nemůžeme si dovolit klopýtat. Takže chceme uspět i v Teplicích," uvedl sparťanský kouč Zdeněk Ščasný.

Teplice neporazily tým z hlavního města od května 2014 osmkrát za sebou, ale v posledních čtyřech střetnutích před vlastními příznivci s ním pokaždé remizovaly. "Sparťani se zvedají z problémů a dokážou už utkání urvat i silou, přestože se jim herně moc nedaří. Teď mám z nich pocit, že už to tam trochu je, takže nás nečeká nic lehkého. Ale hrajeme doma a chceme bodovat," řekl teplický obránce Tmáš Vondrášek.

Olomouc nastoupí na Slovácku s touhou navázat na čtvrteční vítězství 2:0 nad Kajratem Almaty v úvodním klání třetího předkola Evropské ligy. "Po dvou domácích porážkách s Plzní a Slavií je pro nás pohárová výhra velkou vzpruhou. Je to pro hráče velký díl mentální energie a věřím, že to přetavíme už na Slovácku," prohlásil olomoucký kouč Václav Jílek. 

"Náš výkon v minulém kole na Spartě mě zklamal. Pokud chceme proti Olomouci uspět, tak potřebujeme nejen více sebevědomí, ale také přesnosti. Hlavně nás trápí přechod do protiútoků, se kterým máme problémy. Sigma dobře doplnila tým a bude nepříjemným soupeřem s nebezpečnými kontry," upozornil trenér Slovácka Michal Kordula.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články