Tým si po přestávce nevěřil, přiznal trenér Realu Ancelotti

Dortmund - Velké trápení a postup do semifinále Ligy mistrů s notnou dávkou štěstí. Tak trenér fotbalistů Realu Madrid Carlo Ancelotti hodnotil úterní odvetné čtvrtfinále Ligy mistrů v Dortmundu, kde Real prohrál 0:2 a až do konce se bál o výborný domácí náskok 3:0. To kouč Borussie Jürgen Klopp byl na své hráče hrdý. Přes vyřazení jim neměl co vytknout.

Cristiano Ronaldo (vlevo) a Carlo Ancelotti, trenér Realu Madrid
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"V této fázi soutěže jsou všechny duely vzrušující a těžké. Oni zkusili všechno, my jsme jim pomohli k tomu, že ten dvojzápas byl otevřený, ale se štěstím jsme v semifinále. Možná jsme ke zlepšení potřebovali takový večer, který jsme si protrpěli," řekl Ancelotti. "Pokud chceme tu soutěž vyhrát, musíme hrát lépe. Po úvodním vítězství 3:0 jsme asi byli příliš sebejistí. Musíme si z tohoto zápasu vzít ponaučení," uvedl záložník Luka Modrič.

Real mohl už v 17. minutě uklidnit Ángel Di María, jenže z pokutového kopu nepřekonal brankáře Romana Weidenfellera. V následující dvacetiminutovce pak Dortmund ochromil soupeře dvěma góly. "Po neproměněné penaltě jsme se začali bát a první poločas byl pro nás tvrdý," připomněl italský kouč.

"O přestávce jsem ani nemusel zvyšovat hlas. Tým byl smutný a nevěřil si, museli jsme ho oživit a udělat změny. Bale se posunul napravo a Isco nalevo. Ve druhém poločase to bylo z naší strany lepší," konstatoval Ancelotti, jehož mužstvo postoupilo do semifinále LM počtvrté za sebou.

Ronaldo chyběl, uznali Madridští

Kvůli menšímu zranění kolena zůstal v Dortmundu jen mezi náhradníky nejlepší střelec soutěže Cristiano Ronaldo. "Nechtěli jsme riskovat v tak náročném utkání a ani jsme nemuseli. Není to tak velký problém, jinak by nebyl na lavičce. Potřebuje čas na zotavení a mohl by hrát už v sobotu," uvedl trenér Realu.

"Absence Cristiana se na výsledku hodně podepsala, je to jeden z našich nejlepších hráčů. Někdo říká, že dělá osmdesát procent Realu. Podle mě je to hráč, který rozhoduje zápasy. Pravděpodobně by jím opět byl, kdyby hrál," uvažoval brankář Iker Casillas. Právě on měl velký podíl na tom, že madridský tým náskok udržel, ve druhém poločase mu navíc pomohla tyč po střele Henrika Mchitarjana do odkryté branky.

"Casillas v důležitých momentech předvedl fantastické zákroky. Odehrál výborný zápas," ocenil Ancelotti španělského reprezentanta, který pravidelně chytá v Lize mistrů, zatímco v domácí soutěži je až dvojkou za Diegem Lópezem. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Borussia Dortmund - Real Madrid

Prohra se ctí

Trenér Dortmundu cítil po zápase hrdost. "Když jsem si po zápase plácnul se zraněným Nevenem Subotičem, řekl mi, jak je hrdý, že patří do tohoto týmu. A přesně tak to vidím i já," řekl Klopp novinářům. "Prostě musíte udělat z toho zápasu instruktážní video a ukázat ho všem týmům, které někdy první duel prohrály 0:3," doplnil kouč Dortmundu.

"Chlapci chtěli postoupit. Nebyli jsme schopni to ukázat v Madridu, ale dnes jsme to předvedli na sto procent. Byli jsme jasně lepší a opravdu jsme mohli vstřelit víc gólů. Ale protože zápas a náš výkon byl mimořádně dobrý, nebudu nikomu nic vytýkat," uvedl šestačtyřicetiletý trenér.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články