Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Tyhle zápasy prostě musíme vyhrát, říká Sivok před pokračující kvalifikací

Praha - Fotbalová reprezentace musí před rozhodujícími zápasy kvalifikace o postup na mistrovství Evropy vyřešit absenci opor a zabudovat nové hráče do týmu. O to větší zodpovědnost ponesou zkušení hráči jako například stoper Tomáš Sivok. Od příštích soupeřů, kterými budou Kazachstán a Lotyšsko, očekává obrannou hru a čekání na brejky.

Národní tým, který postrádá několik zraněných opor v čele s kapitánem Tomášem Rosickým, bude zapracovávat nové hráče Jiřího Skaláka, Martina Frýdka či Davida Pavelku.

"Je tu nový elán, kluci se budou chtít ukázat. Co jsem se bavil s trenérem, tak kluci hráli na evropské scéně opravdu dobře. Jen záleží, jak to zvládnou psychicky, protože nemáme čas, abychom si zkoušeli nějaké varianty. Tyhle zápasy musíme prostě vyhrát," řekl Sivok.

"Musíme to zvládnout, protože honit to v posledních dvou zápasech by bylo peklo," dodal. Od nejbližšího soupeře Kazachstánu očekává, že přijede povzbuzen historickým postupem Astany do Ligy mistrů.

"Dnes nikdo není slabý, oni navíc budou povzbuzeni postupem Astany. Uvidíme, co to s nima udělá. Ale spíš budou chtít bránit a čekat na brejky. Já tohle moc rád nemám, protože pak se my tlačíme dopředu a zůstávají nám okénka vzadu. Když ale dáme brzy gól, bude to dobré," uvedl Sivok.

Sám už definitivně zažehnal jarní zdravotní potíže a je maximálně připravený. Pomohl mu i vyhlášený fyzioterapeut Pavel Kolář. "Musím profesorovi Kolářovi poděkovat, protože mi zachránil kariéru. V Besiktasi do mě píchali dvacet injekcí a nepomohlo to, pan Kolář mi změnil vložky do bot a do čtrnácti dnů jsem hrál," řekl Sivok s úsměvem.

"Byl jsem nešťastný, že v tak velkém klubu jako Besiktas byl doktor spíš jak zvěrolékař. Byl to asi nejhorší člověk, s jakým jsem se ve své fotbalové kariéře potkal. Jsem rád, že jsem od něj pryč a že díky panu Kolářovi můžu pokračovat v kariéře," dodal Sivok.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články