Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tuchelův Bayern zničil Dortmund za poločas, Leverkusen bez Čechů prodloužil sérii

Debut z říše snů prožil na lavičce Bayernu Mnichov trenér Thomas Tuchel. Jeho svěřenci totiž zvítězili ve šlágru 26. bundesligového kola nad Dortmundem 4:2 a vystřídali ho v čele soutěže, kde mají dvoubodový náskok. Sedmý Leverkusen bez Adama Hložka s Patrikem Schickem loupil na stadionu předposledního Schalke, třetí Union Berlín vyhrál doma nad posledním Stuttgartem 3:0 a stejným poměrem podlehlo páté Lipsko osmé Mohuči.

Fotbalisté Bayernu oslavují gól v síti Dortmundu
zdroj: REUTERS

Tuchel během březnové reprezentační pauzy nečekaně vystřídal Juliana Nagelsmanna a premiéru na lavičce Bayernu si odbyl shodou okolností proti svému bývalému zaměstnavateli.

Dortmund před utkáním vedl tabulku o bod, jenže v "Der Klassiker" už po 23 minutách prohrával jednoznačně 0:3. Ve 13. minutě domácí stoper Upamecano poslal míč za obranu, ale brankář Kobel ho při snaze o odkop promáchl a balon skončil v síti. Krátce nato se dvakrát za sebou trefil Müller a další zásah přidal po změně stran Coman.

Za hostující tým už jen snížili z penalty Can a střídající Malen. Borussia padla v Bundeslize po deseti zápasech a poprvé v tomto kalendářním roce.

Češi z Leverkusenu scházeli v nominaci

Hložka vyřadila ze zápasu se Schalke nemoc, Schick je mimo hru od března kvůli vleklým potížím s třísly. I bez nich však svěřenci trenéra Xabiho Alonsa zvítězili ve čtvrtém kole za sebou a posunuli se na sedmé místo. Všechny tři branky vstřelili po změně stran, postarali se o ně Frimpong, Wirtz a v nastavení střídající Azmún. Celek z Gelsenkirchenu prohrál po osmi kolech a nadále mu patří první sestupová pozice.

Rovněž Union Berlín zaznamenal všechny trefy ve druhé půli. V rozmezí 51. až 68. minuty se trefili Becker a Behrens, poté si dal vlastní gól Haraguči. 

Lipsko prohrálo třetí soutěžní utkání po sobě a opět bez vstřelené branky. Vítězný zásah Mohuče zaznamenal v deváté minutě Ingvartsen, na nějž po přestávce navázali Ajorque a Kohr. Hosté bodovali v sedmém kole za sebou.

Wolfsburg v závěru ztratil náskok

Wolfsburg remizoval s Augsburgem 2:2, přestože s ním do 83. minuty prohrával o dva góly. V šesté minutě nastavení zařídil dělbu bodů Nmecha. Nevídaný zápas prožil domácí záložník Arnold, který si dal už ve druhé minutě vlastní branku a poté neproměnil penaltu. Asistencí se však poté podílel na korekci na 1:2.

Freiburg remizoval s Herthou Berlín 1:1. Domácí remizovali ve čtvrtém z posledních pěti kol a upevnili si čtvrtou příčku, která jako poslední zaručuje účast v Lize mistrů. "Stará dáma" je na šestnácté pozici znamenající baráž.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:

Lipsko – Mohuč 0:3 (9. Ingvartsen, 57. Ajorque, 67. Kohr), Freiburg – Hertha Berlín 1:1 (52. Grifo - 77. Ngankam), Wolfsburg – Augsburg 2:2 (85. Waldschmidt, 90.+6 Nmecha - 2. vlastní Arnold, 32. Berisha), Schalke – Leverkusen 0:3 (50. Frimpong, 61. Wirtz, 90.+2 Azmún), Union Berlín – Stuttgart 3:0 (51. Becker, 65. Behrens, 68. vlastní Haraguči), Bayern Mnichov - Dortmund 4:2 (18. a 23. Müller, 13. vlastní Kobel, 51. Coman - 72. Can z pen., 90. Malen).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články