Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Trpišovský v Petrohradu: Chceme se pokusit o něco podobného jako CSKA

Na poslední utkání se Zenitem Petrohrad nemají slávisté příjemné vzpomínky, v lednu na soustředění v Dubaji s ním totiž prohráli 1:5 - ve čtvrtek se s ním střetnou v Evropské lize. Trenér Jindřich Trpišovský věří, že jeho tým předvede úplně jiný výkon. Utkání můžete sledovat v textové on-line reportáži ve čtvrtek od 18:55 na webu ctsport.cz.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Od té doby se hodně změnilo. Petrohrad má jiného trenéra, v Dubaji to byla příprava, Zenit protočil asi dvacet hráčů. Byl to třetí zápas našeho realizačního týmu ve Slavii, předtím jsme hráli s Viktorkou Žižkov na umělce," řekl Trpišovský na tiskové konferenci v Petrohradu.

Vzpomíná, že zápas se hrál hned den po příletu do emirátů. "Rozdíl byl tehdy obrovský. Výsledek byl 1:5, ale Zenit měl obrovské množství šancí. Doufám, že zítra ukážeme, že jsme se za toho půl roku zlepšili a že budeme mnohem vyrovnanějším soupeřem," dodal Trpišovský.  

I obránce Ondřej Kúdela si na zápas v Dubaji dobře vzpomíná, protože to byl jeho první za Slavii. "Zápas Evropské ligy je úplně něco jiného, než byl zápas na soustředění. Samozřejmě jsou favoritem, máme k nim respekt, ale ne přehnaný. Je těžké před zápasem odhadovat, jak to bude vypadat, ale samozřejmě bychom rádi bodovali," řekl. 

Je nám líto, video expirovalo.
Trpišovský před Petrohradem: Otázka útoku je pro nás ještě složitější než s Baníkem

Slavii komplikuje situaci fakt, že nemá zdravého ani žádného hrotového útočníka. "Speciálně v tomhle utkání to je určitý problém. Síla Zenitu s míčem je obrovská a v momentě, kdy ho získáme my, potřebujeme aby útočník míč udržel. To, jak hrotový hráč zítra zahraje, bude hodně důležité," mínil Trpišovský.

Náhradními variantami do útoku jsou Alexandru Baluta či Jan Matoušek. "Maty je jedna z variant. I pro něj by to bylo hezké, když hrál před pár měsíci v Táborsku a zítra by vyběhl na tomhle skvostu, ten stadion je nádherný," prohlásil Trpišovský.  

Kouč Slavie se chce prosadit aktivní hrou. "Pokud je pustíme blízko k bráně, těžko se brání. Abychom tu zítra uspěli, musíme podat komplexní výkon ve všech řadách. Rozhodující bude, abychom byli schopni se udržet na míči," uvedl Trpišovský.  

Zenit dříve trénoval Vlastimil Petržela a ve Slavii do léta působil bývalý kapitán Petrohradu Danny, Trpišovský ale od nich informace nehledal. "S Vlastou Petrželou jsme se viděli o víkendu na zápase v Liberci, ale jen jsme se pozdravili. Informace o současném Zenitu jsme čerpali ze zápasů v této sezoně," sdělil Trpišovský.  

Sílu ruského fotbalu podle něj ukázala úterní výhra CSKA Moskva 1:0 v Lize mistrů nad obhájcem Realem Madrid. "Myslím, že to včera většina týmu viděla, tady to dávali všude. CSKA hrál výborně. Vlastně kvůli tomu tady jsme, abychom se pokusili o něco podobného jako CSKA," řekl kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články