Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Aquatlon MČR České Budějovice

Trpišovský a Jarolím jsou odlišní. Styl jako ve Slavii by bylo těžké zachovat, řekl Hušbauer

Na srazu reprezentace se jich sešlo tolik, že by mohli v klidu vytvořit slávistickou zálohu. Josefa Hušbauera fakt, že se v národním týmu potkal s klubovými spoluhráči Janem Sýkorou, Jaromírem Zmrhalem či Tomášem Součkem těší. Vidí v něm i pozitivum sehranosti, zároveň ale přiznává, že styly kouče Pražanů Jindřicha Trpišovského a trenéra Karla Jarolíma jsou dosti odlišné.

Josef Hušbauer (vlevo) a Stanislav Tecl na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Netuším, jaká je pravděpodobnost, že bychom v tomto složení nastoupili. Bude záležet na trenérovi, jak tým postaví. Z mého pohledu vyznávají (reprezentační kouč Karel) Jarolím a náš klubový trenér Jindřich Trpišovský odlišné herní styly. I kdybychom hráli pospolu, tak bude těžké zachovat styly v rozestavení," řekl po příjezdu do Zlína Hušbauer.

"My jsme rádi, že máme nyní v reprezentaci osm hráčů. Což dokazuje, že pracujeme v klubu dobře. I když situaci ovlivnila i zranění kluků, kteří působí v zahraničí," dodal osmadvacetiletý středopolař.

Hušbauer ještě nezažil, aby v reprezentačním výběru nebyl nikdo ze Sparty. "Většinou to bylo půl na půl. Nebo bylo i více hráčů ze Sparty. Tato situace nastala po hodně dlouhé době. Je to dáno tím, že mají v kádru hodně cizinců. Potom je pro české hráče obtížnější se dostat do reprezentace," řekl Hušbauer.

Je nám líto, video expirovalo.
Hušbauer je rád za velký počet slávistů v reprezentaci, Trávník se těší domů

Pochvaloval si rychlý letecký přesun z Prahy do Kunovic, odkud fotbalisty převezl do Zlína autobus. "Tak krátký let jsem nezažil. Jen jsme vzlétli a za chvíli přistávali. Bylo to určitě lepší než uváznout někde v koloně na dálnici. Ušetřilo nám to hodně času," uvedl zkušený záložník.

Ukrajinu považuje za velmi kvalitního protivníka. "Bude důležité pohlídat si rychlé krajní hráče soupeře. A také dva nebezpečné střelce. Myslím si, že mají tým velice dobře poskládaný. Taktiku ale budeme teprve probírat," poznamenal Hušbauer.

V Uherském Hradišti očekává velkou podporu fanoušků. "Očekávám plný dům. Nevadí mi, že nehrajeme v Praze. Doufám, že budou lidé na Moravě, kde se tolik zápasů reprezentace nehraje, řádně natěšeni," věří Hušbauer.

Poslední vystoupení české reprezentace v červnu v Rakousku nedopadlo nejlépe. Po nečekaně vysoké prohře s Austrálií 0:4 týmu trochu pozvedla pochroumané sebevědomí výhra nad Nigérií 1:0. "Porážka s Austrálií byla hodně nepříjemná. Po úspěchu s Nigérií jsme se trochu zvedli a ukázali, že máme na čem stavět. Věřím, že to nyní dokážeme v obou zápasech proti Ukrajině a Rusku," dodal Hušbauer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články