Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Chceme lidi po tragédii v Janově potěšit aspoň výsledky, říká Jankto

Přicestoval na sraz fotbalové reprezentace z italského Janova a byl ještě plný tragického pádu dálničního mostu, při němž ve městě zahynulo 43 lidí. Dvaadvacetiletý záložník, který v létě do tamní Sampdorie přestoupil, vzpomínal, že den před tragédií místem neštěstí projížděl také. Optimismus se tamním lidem snaží dodat dobrými výsledky i fotbalisté.

Jakub Jankto
zdroj: ČTK autor: Šváb David

"Nevím, jestli jsem přinesl smůlu nebo co. Ale bohužel poté, co jsem přišel a byli jsme měsíc na soustředění, tak tři dny po tom se stala ta tragédie. Zasáhlo mě to docela dost, protože den předtím jsem ve stejný čas jel přes ten most taky. Kdyby to bylo jiný den, mohlo se to stát mně. Takže jsem měl štěstí," řekl Jankto novinářům.  

"Upřímně si nedokážu představit, co museli prožívat ti lidé, protože ten most byl celý plný. A co prožívají lidé, které tato tragédie zasáhla, hlavně ty rodiny. Je mi to líto, bohužel s tím nemůžeme nic dělat," dodal mladý reprezentant.  

Město se z pádu Morandiho mostu stále vzpamatovává. "Je to ve městě hodně cítit, my Sampdoria i Janov musíme v tomhle ohledu držet spolu. Musíme lidem dát nějakou radost dobrými výsledky. Doufám, že jsme je potěšili aspoň tím včerejškem. Porazit Neapol 3:0, to se tak často nestává," řekl Jankto.  

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová reprezentace se schází v Praze před Ligou národů

Přestože šlo o páteřní stavbu ve městě, doprava v Janově podle českého záložníka nekolabuje tolik, jak se čekalo. "Byl jsem tam kolem toho centra u mostu asi třikrát a čekal jsem to horší - totální kolaps. Přitom jsem projel docela v klidu, ale samozřejmě je to nepříjemnost," uvedl záložník.  

Kvůli tragédii Sampdoria první kolo nehrála a do ligové sezony vstoupila až zápasem na stadionu Udine, odkud Jankto do Sampdorie v létě přestoupil. "Vrátil jsem se do klubu, kde jsem hrál první sezony v Serii A. Čekal jsem, že mě vypískají. Pískali při každém mém kontaktu s balonem. Ale po pár minutách už to člověk nevnímá. Snažil jsem se koncentrovat jen na sebe. Prohráli jsme, to je mi líto," uvedl Jankto.  

Chuť si Sampdoria spravila v neděli, kdy senzačně porazila Neapol 3:0. Jankto však zůstal jen na lavičce. "Ten zápas s Udine se mi moc nepovedl, takže jsem to trochu čekal. Je ještě dalších 36 zápasů, a pokud budu trénovat jako doteď, nemám strach, že bych nehrál," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články