Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Trenér Šilhavý: Věřím, že jak to blbě začalo, tak to dobře skončí

Před duelem Ligy národů v Izraeli mu kvůli koronaviru v týmu vypadlo několik fotbalistů a polovina z 18 hráčů dorazí do Haify až v den zápasu z Kypru. Přesto reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý věří, že se mužstvo dokáže zmobilizovat a utkání zvládne. Přímý přenos sledujte v neděli od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

"Samozřejmě je to hodně nestandardní. Ale co je v téhle době standardní? Vyzkoušeli jsme si to při zářijovém srazu, kde nás potkalo něco podobného. Tento sraz jsme začali podobně. Věřím, že jak to blbě začalo, tak se dobře skončí," řekl Šilhavý.

"Věřím, že i přes problémy, které nás potkaly, jsme schopni se zmobilizovat, připravit a odvézt si dobrý výsledek," dodal Šilhavý.

Jeho celek musel před měsícem po vítězství 3:1 na Slovensku kvůli dvěma pozitivním nálezům u členů realizačního týmu do izolace a následné střetnutí se Skotskem odehrál narychlo složený nový výběr, který smolně prohrál 1:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý: Jsme schopni se zmobilizovat a odvézt dobrý výsledek

Mužstvo má problém i nyní. Už před středečním přípravným zápasem na Kypru musela kvůli pozitivnímu testu u nejmenovaného hráče Plzně opustit výpravu kompletní trojice z Viktorie a další tři nakažení se objevili po pátečním testování v Larnace.

Vedle nich bude Šilhavý postrádat i jednoho hráče s neprůkazným výsledkem a dalšího pak z kapacitních důvodů v letadle. Kvůli kontrolním odběrům zatím do Izraele odletělo jen devět hráčů, stejný počet se přidá v neděli.

"Není to jednoduché, na předzápasový trénink máme osm hráčů do pole a jednoho brankáře. Ale musíme si s tím poradit, abychom byli připraveni na zítřejší zápas," konstatoval Šilhavý.

"Ti, kteří přijedou až zítra, to mají složitější. Ale jsme pohromadě, už jsme odehráli utkání na Kypru. Už jsme viděli video, jak hraje Izrael," poznamenal zkušený stratég.

Připustil, že mu koronavirus zkomplikoval plán při skládání jedenáctky, která v neděli nastoupí. "Počítali jsme s jinou sestavou. Bohužel nám do toho vstoupil covid, takže se musíme přizpůsobit." 

Izrael považuje za velmi nebezpečného soupeře. Reprezentace židovského státu remizovala v obou zářijových duelech Ligy národů 1:1 a ve čtvrtek až na penalty prohrála v semifinále play-off o mistrovství Evropy ve Skotsku.

"Soupeř je nesmírně takticky vyspělý, individuální kvalita je obrovská. Moc se mi líbili, když jsme je teď analyzovali v zápase ve Skotsku, v němž nešťastně vypadli. Byl to skvělý duel, obrovské nasazení. Každý z týmů chtěl postoupit, na penalty měli štěstí Skotové. Ale Izrael se předvedl ve skvělém světle. Určitě v tom budou chtít pokračovat. Ale věřím, že jsme schopni najít okénka a přivézt dobrý výsledek," zopakoval Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články