Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Tottenham remizoval s Chelsea a udržel třetí místo

Londýn - Fotbalisté Chelsea s brankářem Petrem Čechem, který poprvé nastoupil bez ochranné masky, kterou nosil kvůli zlomenému nosu, remizovali v 17. kole anglické ligy na hřišti Tottenhamu 1:1. Hosté tak promarnili možnost vystřídat soupeře na třetím místě tabulky a ani na šestý pokus za sebou od roku 2006 na stadionu White Hart Lane nevyhráli.

Tottenham se ujal vedení v osmé minutě po zásahu Emmanuela Adebayora, hosté však vyrovnali ve 23. minutě díky Danielu Sturridgeovi. Chelsea mohla krátce poté strhnout vedení na svou stranu. Didier Drogba, kterému chybí jedna trefa ke 150 gólům v dresu londýnského klubu ve všech soutěžích, však trefil pouze tyč. Po přestávce Chelsea soupeře zatlačila a výrazně přestřílela, Tottenham ale mohl v samotném závěru vybojovat vítězství.

Kapitán John Terry, který byl ve středu prokuraturou obviněn z rasismu a čeká ho soud, však přesným skluzem zastavil míč mířící do branky. "Já jsem míč trošku vyrazil a Terry ho stihl ve skluzu odkopnout," popsal šanci domácích Petr Čech. 

Tottenham díky remíze udržel na třetím místě dvoubodový náskok před čtvrtou Chelsea. Spurs, kteří navíc disponují jedním zápasem k dobru, mají na kontě 35 bodů, jejich londýnský rival 33.

"Oba Manchestery získaly další dva body k dobru, ale pro nás se v podstatě nic nemění. Oni jsou ve výhodě, my už to nemáme ve své moci. Nezbývá nám než vyhrávat a doufat, že soupeři něco poztrácí," uvedl Čech na svých internetových stránkách.


Tottenham Hotspur v Chelsea by zupizapa

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články