Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Gólman Čech z Chelsea odejít nehodlá

Praha – Brankář Petr Čech chce i nadále chytat v Chelsea a nemá v úmyslu z ní odejít. V londýnském klubu je spokojený a jedná o prodloužení smlouvy. Pokud by chtěl vyzkoušet něco jiného, musel by to být klub, který by hrál na podobné úrovni jako Chelsea. Žádný takový však nového gólmana nehledá, uvedl Čech v rozhovoru pro deník Sport.

Chelsea - Everton
zdroj: Getty Images autor: Michael Regan

"Jsem tady osm let, což považuju za jeden z největších úspěchů kariéry. Prakticky pořád chytám, nikdy jsem neztratil svoje místo v základní sestavě, takže jsem nadmíru spokojený," řekla brankářská jednička londýnského klubu.

Čech do týmu přišel v roce 2004. Nyní se mluví o nové smlouvě do roku 2017, kdy by českému gólmanovi bylo pětatřicet. Vše je ale podle Čecha relativní. "Teď je mi dvacet devět a minimálně pět šest let bych ještě chtěl na nejvyšší úrovni chytat," připustil.

Petr Čech:

"Rozhodnutí, koho postavit do branky, je vždy na trenérovi, ale momentálně je moje pozice v mých rukách."

Zdroj: deník Sport

Zprávu o chystaném odchodu Čecha z Chelsea přinesl na začátku prosince britský deník Independent. Podle něj mají tým opustit drazí hráči a také ti, kteří nedostávají tolik příležitostí v sestavě. Spekulace médií však Čecha nikterak nerozhodily. "Na jednání o smlouvě, respektive na správnou chvíli pro jednání, čekáme od léta," prozradil. Kvůli hektickému programu na konci tohoto roku zřejmě dojde k dohodě až po Novém roce.

Dohady o možném Čechově odchodu a o tom, že ho má nahradit devatenáctiletý mladík Thibaut Courtois, který se zatím rozchytává na hostování v Atlétiku Madrid, popřel i trenér Chelsea André Villas-Boas. "Snažíme se dosáhnout dohody o podpisu nové smlouvy. On sám (Petr Čech) ví, že máme zájem o prodloužení jeho kontraktu." "Brankářská pozice je velice specifická. Ohledně Courtoise se musíme ještě rozhodnout, v lednu ho určitě nepovoláme zpátky. Rozhodovat se budeme muset na konci sezony," dodal Villas-Boas.

Zdroj
ČT sport, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články