Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tottenham povede Conte. Měl by si promluvit s Kanem, radí Redknapp

Spekulace se potvrdily. Podle médií byl Antonio Conte velkým favoritem na post trenéra fotbalistů Tottenhamu, z něhož byl v pondělí vyhozen portugalský kouč Nuno Espírito Santo, a nyní to vedení britského klubu potvrdilo. O Conteho měl údajně zájem i Manchester United, kde se velmi významně kýve židle pod koučem Solskjaerem. 

Conte v sezoně 2016/17 dovedl k anglickému titulu jiné londýnské mužstvo Chelsea. V minulém ročníku se stal italským mistrem s Interem Milán, kde kvůli neshodám s vedením skončil na konci května. S Tottenhamem podle klubového webu podepsal smlouvu do léta 2023.

"Jsem mimořádně šťastný, že se vracím k trénování v klubu Premier League, který má znovu ty nejvyšší ambice," uvedl Conte, který v minulosti trénoval také Juventus nebo italskou reprezentaci.

Na stránkách BBC už se objevily úvahy o tom, co všechno se s příchodem zkušeného italského kouče v Tottenahmu změní. Očekává se, že hra zrychlí a fotbalisté týmu, jehož statistiky pohybu hráčů jsou v Premier League u samého dna, budou muset víc běhat.

Bývalý záložník Tottenhamu Jamie Redknapp se vyjádřil k první věci, kterou by měl podle jeho názoru Conte po svém příchodu udělat. A to sednout si s hlavní hvězdou týmu Harrym Kanem a vyjasnit si budoucnost. "Kdybych byl teď manažerem Tottenhamu, tak bych si s ním chtěl promluvit o tom, jestli tu chce zůstat a jestli chce být součástí mých plánů," konstatoval Redknapp pro Sky Sports směrem ke kanonýrovi, o jehož odchodu se toho napsalo v nedávné minulosti mnoho.

Redknapp by to řešil rezolutně. "Kdyby Kane řekl ne, pokusil bych se ho prodat už v lednu," dodal s tím, že pod Contem bude Tottenham určitě pro ostatní týmy větší hrozbou, než byl nyní.

Tottenham je po deseti kolech anglické ligy na devátém místě tabulky s desetibodovou ztrátou na vedoucí Chelsea. Spurs prohráli pět z posledních sedmi ligových zápasů, Nuno skončil dva dny po domácí porážce 0:3 s Manchesterem United.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články