Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Tisíce fanoušků chtějí zpět na stadion. Anglický svaz vyzval vládu, aby jim povolila návrat

Zástupci anglické fotbalové asociace a tamních profesionálních soutěží vyzvali v otevřeném dopise britskou vládu, aby umožnila fanouškům návrat na stadion tak, jak se tomu stalo v Německu nebo ve Francii. Reagovali na petici příznivců, kterou už podepsalo více než 100 tisíc lidí. Po překročení této hranice se britská vláda musí touto iniciativou zabývat.

Fanoušci Liverpoolu
zdroj: ČTK/PA/ autor: Phil Noble

"Navzdory současným problémům s koronavirem umožňují státy jako Francie a Německo určitému procentu diváků sledovat fotbalová utkání. Pokud se fanoušci nevrátí, hrozí riziko, že menší kluby zaniknou, což bude mít na lidi zničující dopad," stojí v petici.

Jak příznivce, tak funkcionáře pobouřilo, že britská vláda v září zrušila návrh povolit fanouškům vstup do třetiny kapacity stadionu, což se mělo stát 1. října. Premiér Boris Johnson se naopak nechal slyšet, že kvůli zvýšenému počtu lidí na Ostrovech s pozitivním testem na koronavirus uvažuje o prodloužení zákazu o dalších šest měsíců.

Výkonný ředitel Premier League Richard Masters, výkonný ředitel anglické Fotbalové asociace Mark Bullingham, ředitelka ženského fotbalu Kelly Simmonsová a výkonný ředitel anglických profesionálních soutěží David Baldwin v otevřeném dopise argumentují tím, že zákaz vstupu na stadion po dobu dalšího půl roku výrazně ovlivní britskou ekonomiku.

"Čím dříve se fanoušci vrátí, tím dříve se zvýší ekonomika klubů, přibudou nová pracovní místa a zlepší se nejen národní hospodářství, ale i úroveň života lidí," stojí v otevřeném dopise.

Řídící orgány dále uvedly, že kluby již prokázaly, že mají zavedena všechna opatření pro bezpečný návrat fanoušků. To prý potvrdily testovací zápasy, které určitá část fanoušků na tribunách sledovala.

"Budeme i nadále naléhat na vládu, aby nám umožnila bezpečně vracet příznivce zpět. Vždyť i na významné umělecké a hudební akce konané uvnitř byl povolen vstup diváků," argumentovali zástupci anglického fotbalu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články