Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Tipsport liga: Olomouc suverénní, Teplice rozstřílely Ústí

Praha - Fotbalisté Olomouce vstoupili do nového ročníku Tipsport ligy, ve které obhajují loňské prvenství, dvěma výhrami. Nejprve v brněnské skupině porazili 2:0 druholigové Znojmo, následně v repríze loňského finále zdolali Zlaté Moravce 4:2. Jasného vítězství dosáhly Teplice, které v děčínské skupině přehrály lídra druhé ligy Ústí nad Labem 8:0.

Petr Uličný
zdroj: isifa/LN autor: Tomáš Krist

Olomouc proti Znojmu rozhodla na přelomu obou poločasů: nejprve v závěru prvního otevřel skóre Varadi a na začátku druhé půle zvýšil Bajer. Trenér Petr Uličný, který po podzimu nahradil Zdeňka Psotku a dočasného kouče Augustina Chromého, tak prožil vítězný návrat na lavičku Olomouce po pěti letech. Kaňkou na výhře bylo zranění Tomáše Přikryla, který jedná o přestupu do Sparty.

Proti Zlatým Moravcům se pak skvěle uvedla posila ze Sparty Jakub Podaný. Záložník, který přišel na hostování jako kompenzace za asistenta trenéra Václava Jílka, dal během osmi minut druhé půle tři branky a hlavní měrou přispěl k tomu, že Sigma otočila z 0:1 na 3:1 a následně vyhrála 4:2. Poslední gól Sigmy přidal obránce Murin.

Teplice sice na podzim v útoku zrovna nezářily, dnes však proti Ústí předvedly gólovou smršť. Zasloužila se o to zejména čtveřice Zoubele, Stožický, Jindráček a Mahmutovič, která se rovnoměrně podělila o všech osm gólů.

Výhrou vstoupily do turnaje také Dukla Praha a Jablonec. Dukla v berounské skupině porazila druholigovou Vlašim 2:0 brankami Markoviče a Pázlera. Jablonec pak v ligovém souboj s Hradcem Králové v rámci skupiny v Satalicích zvítězil 3:1. Brankami se na tom podíleli Třešňák, Piták z penalty a Jarolím. Za poražené snížil Štěpán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články