Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Zimní Tipsport ligy se zúčastní 21 fotbalových týmů

Praha - Patnáctého ročníku zimní Tipsport ligy se v lednu zúčastní 21 fotbalových celků. Ty budou rozděleny do tří pětičlenných skupin v Berouně, Satalacích a Děčíně a jedné šestičlenné skupiny v Brně. V té bude i jediný zahraniční celek slovenské Zlaté Moravce. Tipsport liga začíná 7. ledna. Vítězové skupin postoupí do semifinále, které společně s finále proběhne28. a29. ledna v Berouně. Fanoušci budou mít možnost vidět šest zápasů i na ČT4. Vždy však půjde o zpožděné relive přenosy, jelikož umělá osvětlení na stadionech neumožňují večerní přímé přenosy.

Fotbal
zdroj: Isifa

Oproti minulému ročníku se nebude hrát na Slovensku. "Zájem byl, ovšem po jednáních jsme se rozhodli, že tentokráte ponecháme všechny skupiny v Čechách. Do budoucna ovšem uvažujeme o tom, že se na Slovensko vrátíme. Uvažujeme i o zařazení skupiny ze severu Moravy, kam by se mohly zapojit i týmy z Polska," uvedl pořadatel turnaje Petr Pálka.

Z dějišť turnaje tak zůstal jen Děčín a Brno. Kromě slovenských Myjavy a Žiliny vypadlo i tradiční dějiště v pražském Edenu. Nově se bude hrát v Praze Satalicích a v Berouně na stadionu Český lev Union, kde je položen stejný umělý trávník, jaký využívá například Bayern Mnichov. Zde proběhnou i semifinálové a finálové boje.

Mezi účastníky tentokráte nechybí mistrovská Viktoria Plzeň, pro kterou bude Tipsport liga součástí přípravy na souboje se Schalke v Evropské lize. "Účast Plzně je třešničkou turnaje. Moc nás těší, že se povedlo dostat turnaj do jejího nabitého programu," řekl ředitel Tipsportu pro vnější vztahy Lubomír Ježek. Zároveň přiznal, že při jednání s Plzní pomohlo, že kromě turnaje Tipsport sponzoruje i právě Viktorii. "Určitě to sehrálo roli. Ale přispělo i to, že bude hrát v Berouně, kam to má z Plzně kousek," dodal.

Kromě Plzně se turnaje zúčastní dalších deset prvoligových celků, osm týmů z druhé ligy, třetiligová Roudnice, která je farmou prvoligových Teplic, a slovenské Zlaté Moravce. Pro vítěze turnaje je připravená finanční odměna ve výši 300 tisíc korun. Poražený finalista dostane 150 tisíc, třetí tým 100 tisíc a čtvrtý 50 tisíc korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články