Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Těžký los kvalifikace o postup na MS. Fotbalistky čekají i mistryně Evropy z Nizozemska

Ženská fotbalová reprezentace se v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2023 utká mimo jiné s Nizozemskem, které na minulém šampionátu získalo stříbro a vyhrálo poslední Euro. Dalšími soupeři ve skupině C budou Island, Bělorusko a Kypr. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu.

Kateřina Svitková v barážovém utkání Švýcarsko – Česko
zdroj: twitter.com/ženský fotbal

Svěřenkyně trenéra Karla Rady budou usilovat o premiérovou účast na velkém turnaji, v dubnovém play-off o mistrovství Evropy těsně nestačily na Švýcarsko a po dvou výsledcích 1:1 prohrály v penaltovém rozstřelu.

"S losem spokojená moc nejsem, přála jsem si z prvního koše někoho, s kým jsem ještě nehrála, jako například Francie. Dostaly jsme Nizozemky, finalistky mistrovství světa a mistryně Evropy, které jsou ve skupině rozhodně favoritkami. My se na ně každopádně pokusíme připravit, jak nejlépe budeme umět, a budeme se snažit hrát tak jako se Švýcarskem," řekla záložnice Kateřina Svitková webu Fotbalové asociace ČR.

"Island jsme měly ve skupině i v poslední kvalifikaci mistrovství světa, oba zápasy jsme remizovaly, ale věřím, že nyní jsme zase o kus dál. Ostatní týmy ve skupině musíme porazit. Mrzí mě, že jsme jen v pětičlenné skupině, každé utkání za národní tým nás posouvá, nedá se nic dělat. Rozhodně se na každý zápas těším a doufám, že to už konečně vyjde," dodala čtyřnásobná nejlepší česká fotbalistka roku.

Na mistrovství světa 2023, které budou společně hostit Austrálie a Nový Zéland, postoupí z Evropy přímo devět vítězů kvalifikačních skupin, devět týmů z druhých míst půjde do baráže. České reprezentantky kvalifikaci rozehrají v září.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články