Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

United získali Eriksena a v Austrálii pod Ten Hagem v přípravě opět vyhráli

U protinožců se fotbalistům Manchesteru United pod novým nizozemským koučem Erikem ten Hagem daří. Slavný tým tu vyhrál i druhý přípravný zápas. V Melbourne si poradili 4:1 s místním týmem Victory. Také ohlásil posilu, když angažoval dánského záložníka Christiana Eriksena, který se letos v zimě vrátil k fotbalu po srdečním kolapsu na loňském Euru.

Erik ten Hag
zdroj: Reuters autor: Joel Carrett

United zahájili přípravnu úterní výhrou 4:0 v Bangkoku nad Liverpoolem. Čtyři branky dali i dnes, postarali se o ně Scott Mctominay, Anthony Martial a Marcus Rashford, vlastní gól si dal Edmond Lupancu. Skóre otevřel domácí Christopher Ikonomidis.

"Pořád se učíme a zvykáme si na to, co po nás trenér chce," citovala agentura Reuters McTominaye. "Samozřejmě je také poznat, že hodně a náročně trénujeme," přidal skotský záložník. Za domácí před 70 000 diváky v závěru nastoupila proti svému bývalému týmu také čerstvá posila, portugalský útočník Nani. 

O Eriksena byl velký zájem, vybral si United

Debut v novém dresu si pak brzy odškrtne Eriksen, který se vrátil k profesionálnímu fotbalu v únoru v dresu Brentfordu. V závěru ročníku stihl odehrát 11 utkání a gólem a čtyřmi asistencemi pomohl nováčkovi Premier League k 13. místu. Po konci sezony mu vypršel krátkodobý kontrakt a do Manchesteru zamířil zadarmo jako volný hráč.

"Manchester United je výjimečný klub a už se nemůžu dočkat, až se připojím k týmu," uvedl Eriksen, který hraje znovu fotbal i díky voperovanému kardioverter-defibrilátoru. Do týmu si ho vybral Erik ten Hag.

"Sledoval jsem už jeho práci v Ajaxu, je to fantastický trenér. Když jsem teď blíž poznal, jakým stylem hry se chce prezentovat, tak se těším o to víc. Stále mám velké ambice a tohle je to správné místo, kde je můžu naplnit," řekl bývalý hráč Ajaxu, Tottenhamu nebo Interu Milán.

Eriksen zažil nejen úspěšný návrat do Premier League, ale v březnu zazářil i při obnovené premiéře v dánské reprezentaci. V přípravných utkáních se hned uvedl dvěma góly.

"Christian patří za celou dobu své kariéry k nejlepším ofenzivním záložníkům v Evropě. Není divu, že měl v létě tolik nabídek, a my jsme velmi rádi, že si vybral nás. Je to navíc lídr a přinese do kabiny velké zkušenosti," řekl sportovní ředitel United John Murtough.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články