Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Svitková si plní sen, podepsala smlouvu s Chelsea. Uzavírá se několikaletý kruh, popsala

Kateřina Svitková bude i nadále působit v Anglii. Po konci smlouvy ve West Hamu se jen přesune o pár kilometrů v Londýně dál, jelikož česká reprezentační záložnice se domluvila na angažmá u úřadujících mistryň z Chelsea. S "blues" podepsala kontrakt na tři roky.

Kateřina Svitková
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

"Žiju svůj sen. Celý život jsem chtěla za Chelsea hrát, už od dětství jsem klubu fandila. Mám velkou radost z této příležitosti. Chelsea je obrovský klub s úžasnou historií jak v mužském, tak i ženském týmu. Chci vyhrát všechno a vím, že s Chelsea je to možné," uvedla Svitková.

Zájem klubu o Svitkovou byl dlouhodobý. "S klubem jsem v kontaktu prakticky poslední čtyři roky. Poprvé přišla nabídka na přestup ještě za působení ve Slavii, nicméně v polovině sezony se mi ve skvěle rozjetém ročníku odcházet jednoduše nechtělo, v létě mě pak neuvolnila Slavia. Vyšel až transfer do West Hamu, nyní se tedy do jisté míry uzavírá několikaletý kruh," řekl Svitková.

Londýnský celek třikrát po sobě vyhrál anglickou ligu, minulý rok došel i do finále Ligy mistryň. Právě na tuto soutěž se Svitková těší nejvíce ze všeho. "Chelsea má obrovskou ambici celou soutěž vyhrát. Těším se na kvalitu v každém tréninku i na skvělou atmosféru. Ženský tým už dokázal vyprodat Stamford Bridge, na druhou stranu kompletnímu přesunu na hlavní stadion z Kingsmeadow se vedení týmu brání. Současný stadion totiž sice pojme jen čtyři tisíce fanoušků, ti ale vytváří fantastickou a bouřlivou kulisu," prohlásila čtyřnásobná nejlepší česká fotbalistka roku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články