Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sudímu za ohnání po Robertsonovi hrozí trest. Může mu to ukončit kariéru, řekl bývalý rozhodčí

Více než samotný výkon Liverpoolu a Arsenalu v utkání Premier League, které skončilo 2:2, se na ostrovech po střetnutí řeší poločasový incident mezi asistentem rozhodčího a Andym Robertsonem. Anglická Fotbalová asociace a komise rozhodčích začala vyšetřovat ohnání loktem pomezního Constantina Hatzidakise po domácím obránci.

Incident se stal o poločasové přestávce. Robertson přišel k asistentovi a podle záběrů to vypadalo, že do něj chce strčit. Rozhodčí se však po devětadvacetiletém obránci ohnal rukou a zřejmě ho i zasáhl do krku.

Hráči Liverpoolu si okamžitě stěžovali hlavním sudímu Paulu Tierneymu, který dal Robertsonovi žlutou kartu. "Neviděl jsem, co se stalo. Ale slyšel jsem, že záběry prý hovoří samy za sebe," řekl po zápase trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

Hatzidakisovi nyní hrozí trest a do vyšetření případu nebude nasazován na zápasy. "Klidně to může znamenat konec jeho kariéry," uvedl pro BBC bývalý rozhodčí Keith Hackett. "Snažil jsem se najít nějakou omluvu a jediné, co mě napadlo, byl strach. Ale proč? Vždyť na stadionech je spousta členů bezpečnostní služby," dodal.

Další bývalý sudí Mark Clattenburg pro Daily Mail uvedl, že bez ohledu na okolnosti musí rozhodčí vždy udržet nervy na uzdě. "Hráči provokují a můžou sudího dohnat až na hranu, kdy jim to chce oplatit. To ale nikdy nesmíte. A určitě ne násilím," prohlásil.

Hatzidakis však našel i zastánce. "Robertsona sleduji už dlouho a je to pěkný uplakánek. Navíc na rozhodčího sáhnul jako první," uvedl. "Myslím, že by se měl víc starat o to, jak brání," přidal bývalý dlouholetý kapitán Manchesteru United Roy Keane.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články