Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Štetina zaváhal před gólem na 2:2, pak se vykoupil vítěznou brankou

Před vyrovnávací brankou Baníku na 2:2 na začátku druhé půle podklouzl, nakonec ale obránce Lukáš Štetina své zaváhání tím nejlepším možným způsobem odčinil. Slovenský stoper v 80. minutě vstřelil hlavou svůj první gól po letním příchodu na Letnou a zajistil fotbalistům Sparty proti Ostravě vydřenou výhru 3:2.

Lukáš Štetina
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Spadl nám kámen ze srdce, ale samozřejmě vím, že u druhého inkasovaného gólu jsem uklouzl a už to bylo. Díkybohu jsem to odčinil a vyhráli jsme," řekl Štetina.

První soutěžní trefy v letenském dresu po letním odchodu z Dukly se dočkal ve chvíli, kdy sparťané po vyloučení ostravského Denise Granečného nemohli zlomit nerozhodný stav 2:2.

"Myslím, že gól v lepší čas ani přijít nemohl. Cením si toho o to víc, že byl vítězný. Velmi důležité tři body zůstaly na Spartě, potřebovali jsme to," prohlásil Štetina.

"Myslím, že už v pohárovém zápase tam byly z mé strany nějaké šance, i v lize předtím. Doufám, že se to stane pravidlem," přál si šestadvacetiletý odchovanec Nitry.

Prosadil se po rohovém kopu po centru střídajícího Néstora Albiacha, který rovněž působil na Julisce. O nacvičený signál z Dukly prý ale nešlo.

"Nacvičené to ani nebylo, ale já jsem mu ukazoval, ať to tam někam plus minus zahraje. Bylo to výborně kopnuté od Néstora," chválil spoluhráče Štetina.

Na sparťanské hře podle něj bylo vidět, že Pražané nutně potřebují uspět po středečním vypadnutí s Baníkem v osmifinále domácího poháru. Letenští si výhrou udrželi čtyřbodovou ztrátu na druhý tým ligové tabulky Slavii.

"Myslím, že chvílemi jako bychom se trochu báli hrát a schovávali se. Ale na druhou stranu Ostrava už v poháru nehrála zle a potrápila nás i dnes. Měli jsme Baníku co vracet. Dvakrát nám vyrovnali, ale my jsme se nevzdali a šli si za tím. Musíme se od toho odrazit," dodal Štetina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články