Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Baroš: Sparta je až na pár výjimek průměrný tým, měli jsme bodovat

Dal gól, v této sezoně v lize už pátý, ale žádný bod to nepřineslo. Útočník Milan Baroš s Baníkem prohrál na Spartě 2:3 a z porážky byl hodně zklamaný. Kapitán Baníku totiž současnou Spartu, kterou ostravský celek ve středu vyřadil z domácího poháru, považuje v tuzemské nejvyšší soutěži za průměrný tým, s nímž měl jeho tým bodovat.

Milan Baroš si zpracovává míč v utkání na půdě Hradce Králové
zdroj: ČT4 autor: Taneček David

"Četl jsem nějaké vyjádření (sparťanů) po středečním zápase, že s tímhle mančaftem by neměli vypadnout. Já si zase myslím, že s touhle Spartou jsme měli bodovat, protože momentálně je to podle mě průměrný mančaft v české lize, až na pár výjimek," řekl zkušený útočník po utkání novinářům.  

"Mají individuality, ale jako tým nepůsobí dobře. My jsme to věděli a chtěli jsme toho využít. Myslím, že až do vyloučení se nám to dařilo. Kdybychom zůstali v jedenácti, věřím, že minimálně bod bychom odsud odvezli. Ale na kdyby se nehraje," konstatoval Baroš, který v sobotu oslavil 36. narozeniny.  

Po půlhodině se trefil poprvé, ale jeho gól, poté co se obtočil kolem Hovorky, neplatil kvůli ofsajdu v době přihrávky. Ve 35. minutě už po rychlém brejku vyrovnal na 1:1. "Je úplně jedno, jak hodnotím svůj výkon. My nemáme body, to je podstatné. Mít osm bodů po dvanácti kolech, to je strašně málo. Musíme začít sbírat body, abychom nebyli na jaře v problémech," konstatoval hráč, který hrál i za Liverpool, Aston Villu, Lyon a Galatasaray Istanbul.  

Baník pak dokázal na Letné vyrovnat ještě jednou na 2:2. Jenže v 66. minutě přišlo vyloučení Denise Granečného a Sparta deset minut před koncem dala vítězný gól.

"U nás se to opakuje, je to stejná písnička. Prohráváme zápasy v posledních okamžicích. Bohužel dneska jsme si zbytečně nechali vyloučit hráče. Jestli Granec fauloval, je to zbytečné nechat se vyloučit takhle na půlce. Chyba, která nás oslabila. Odehráli jsme dobrý zápas, na bod jsme měli, bohužel klasicky prohrajeme 2:3," kroutil hlavou Baroš.  

Během utkání sparťanské publikum častovalo bývalého reprezentanta pokřikem "cikáne". "Já jsem to neslyšel. Oni něco řvali? Nebyli vůbec slyšet, tady byla tak komorní atmosféra jako vždy," rýpl si Baroš s úsměvem do domácích diváků. Ti skalní totiž v kotli na protest proti vedení Sparty a výkonům týmu chyběli.  

Naopak ocenil hostující příznivce, kteří vytvořili Baníku takřka domácí prostředí. A to ještě spousta z nich zůstala na cestě kvůli větrné kalamitě. "Naši fanoušci jsou nejlepší. Je to vidět, že za námi jezdí. Hodně jich dnes nepřijelo, zůstalo ve vlacích. Chtěli jsme pro ně bodovat, bohužel to nevyšlo," dodal historicky druhý nejlepší střelec české reprezentace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články