Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Starka to nevzdává: Do ligy se chceme vrátit hned

Příbram – Návrat mezi elitu. Takový je cíl Příbrami, která po deseti letech sestupuje z první ligy. Hlasy o tom, že návrat do nejvyšší soutěže není pro tým prioritou, šéf klubu Jaroslav Starka rozhodně odmítá. Chystá se jednat s oporami a chce udržet mladého kouče Kamila Tobiáše, který po příchodu k týmu získal ve třinácti zápasech stejný počet bodů.

"Momentálně budeme jednat s hráči. Uvidíme, kdo tu bude chtít zůstat a kdo odejde. Já doufám, že kádr zůstane pohromadě a zkusíme se za rok okamžitě vrátit do ligy," řekl Starka. "Určitě se chceme vrátit hned. Záviset to ale bude i na tom, jak hráče udržíme," dodal.

Starka se smiřuje s odchodem záložníka Tomáše Pilíka, který s osmi góly patří mezi deset nejlepších střelců sezony. "Asi bude chtít zůstat v lize, protože má formu a odvedl tu hodně služeb, takže mu to umožníme," uvedl boss klubu.

Zájem by mohl být také o devatenáctiletého stopera a mládežnického reprezentanta Matěje Chaluše, další mladé hráče i o brankáře Aleše Hrušku. "Samozřejmě evidujeme zájem o některé hráče. Dva až tři prodáme a pak uvidíme, co bude dál. Potřebujeme udržet i některé ze starších hráčů, jako jsou Martin Jiránek a Jan Rezek. Se zbytkem kádru se budeme bavit. Někdo odejde, někdo přijde, abychom mohli bojovat o postup," dodal Starka.

U týmu má zůstat trenér Kamil Tobiáš, který ho přezval v lednu a dal příbramské hře konečně tvář. "Má chuť pokračovat a já nemám důvod trenéra měnit," řekl majitel klubu poté, co Tobiáš po utkání v Jihlavě, kde se definitivně potvrdil sestup, prohlásil: "Pokud majitelé rozhodnou, že se Příbram bude chtít za rok vrátit do ligy, tak já bych chtěl být ten, kdo k tomu Příbram povede."

Kouč má mimo jiné ještě rok platný kontrakt. Celek chce Starka vrátit do ligy i kvůli kvalitní mládeži. "Máme tu silnou základnu, tak by byla škoda, aby tu liga nebyla. Proto to chceme dělat dál a chceme se hned vrátit do ligy, i když to bude složité," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články