Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Příbram po deseti letech míří do druhé ligy. Nepomohl jí ani bod v Jihlavě

Jihlava – Ani cenný bod z Jihlavy už Příbrami nedokázal pomoci. Skvělé jarní vzepětí týmu Kamila Tobiáše je tak u konce, Středočeši poprvé od sezony 2006/07 sestupují do druhé ligy. Příbramští věděli, že je může zachránit jen vítězství, to ale nevybojovali, naopak už po sedmi minutách prohrávali, když se trefil Hronek. A na to, aby navázali na vlastní gól Štěpánka v 87. minutě, už bylo příliš pozdě. Příbram sestupuje, naopak Jihlava slaví záchranu.

Smutek příbramských fotbalistů a čekání jihlavských hráčů na výsledek Hradce
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Jihlava do klíčového zápasu vstoupila výborně, protože už po šesti minutách hry šla do vedení. Roh z kopačky kapitána Vaculíka poslal hlavou přesně k pravé tyči Hruškovi branky záložník Hronek.

Vyrovnat nepříznivý vývoj skóre mohl po kombinaci Kukuce s Rezkem hned z protiútoku Suchan, ale jeho střelu dokázal vyrazit Rakovan. Gólovou akci Příbrami zastavil faul na domácího Dvořáka.

Příbram se radovala z vyrovnání v 29. minutě, když míč skončil v síti po teči domácího stopera Krejčího, ale sudí branku neuznali pro ofsajd Rezka. Jinak ale Středočeši nebyli nijak nebezpeční. Naopak to mohla být Jihlava, kdo mohl po půlhodině hracího času jít do dvoubrankového vedení. Krejčí poslal na 35 metrů přesný pas na Hronka, který ale sám ve velkém vápně placírkou vůbec netrefil příbramskou branku.

V závěru prvního poločasu mohla Příbram srovnat, když Kukecův centr z rohu sice vyrazil Rakovan, ale ke střele se dostal Tomáš Pilík, který ale pálil mimo tři tyče domácí svatyně. Po přestávce to dlouho vypadalo, že jediným ohrožením branky bude nepříliš přesný pokus Kukece z 35 metrů.

Definitivní jistotu záchrany Vysočině mohl 13 minut před koncem dát Rabušic, ale jeho pokus po přihrávce Hronka jen orazítkoval tyč příbramské branky. Domácí se zaměřili na defenzívu, hosté se tlačili dopředu, ale dlouho nedokázali najít recept na obranu Jihlavy.

Až tři minuty před koncem vyrovnali, když si vlastní gól vstřelil Štěpánek, který si ve skluzu srazil míč do vlastní svatyně po Kukecově střílené přihrávce do vápna. Příbram už si ale potřebnou výhru nevybojovala a míří o soutěž níže.

Vysočina Jihlava - 1. FK Příbram 1:1 (1:0)

Branky: 7. Hronek - 87. vlastní Štěpánek. Rozhodčí: Příhoda - Moláček, Koval. ŽK: Hronek, Krejčí, Dvořák, Urdinov - Rezek. Diváků: 3245.

Jihlava: Rakovan - Tlustý, Štěpánek, Krejčí, Urdinov - Vaculík, Hronek (87. Záviška) - Fulnek (71. Rabušic), Ikaunieks, Popovič (62. Batioja) - Dvořák. Trenér: Jinoch.
Příbram: Hruška - Kvída, Chaluš, Jiránek, Divíšek - Tregler - P. Pilík, Kukec, T. Pilík, Rezek - Suchan (68. Ayong). Trenér: K. Tobiáš.

Josef Jinoch (trenér Jihlavy): "Dnes to byl velmi hektický zápas. Příbram hrála velmi dobře. My jsme jí to ale navíc usnadnili tím, že jsme nebyli důrazní ve středu hřiště. Jsem velmi rád, že jsme už podruhé neinkasovali. Dnešní zápas byl hlavně o psychice. Musím se přiznat, že jsem teď hodně unavený, hráči také. Na druhé straně jsem ale nesmírně šťastný, že se podařilo Jihlavu udržet v první lize. Jestli zůstanu v Jihlavě? To nevím."
Kamil Tobiáš (trenér Příbrami): "Dnes jsme byli jednoznačně lepší. Kdybychom dali gól dříve než v závěru, třeba kolem 70. minuty, tak jsme s výsledkem mohli ještě něco udělat. Tlak ve druhé půli jsme měli drtivý. Hráčům nemám co vytknout. V dnešním zápase jsme první ligu neztratili. Rozhodl mimo jiné špatný start do sezony." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články