Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Stále se můžeme zlepšovat, říká po výhře nad Citizens brankář Lloris

Londýn – Stoprocentní bilance fotbalistů Manchesteru City v letošní sezoně anglické Premier League skončila porážkou 0:2 na půdě Tottenhamu a náskok mužstva trenéra Guardioly před nedělním pokořitelem už činí pouhý bod. Kohouti nepoznali hořkost porážky ani v sedmém ligovém duelu a zůstávají jediným neporaženým celkem soutěže. Výraznou měrou přispěl k důležitému vítězství kapitán Hugo Lloris, který nepovolil ofenzivní vozbě soupeře skórovat. 

Brankář Lloris chytá míč v duelu proti Manchesteru City
zdroj: REUTERS autor: Andrew Couldridge

Devětadvacetiletý brankář byl z výkonu Spurs nadšený a dodal, že za úspěšným startem londýnského celku do ligového ročníku stojí zejména tvrdá práce. "Snažíme se navázat na loňský rok. Máme velmi mladý tým plný talentu. Naše hra je postavena na pevných základech, což nám dodává víru v úspěch," řekl po utkání Lloris.

Svěřenci trenéra Mauricia Pochettina potvrdili triumfem nad Citizens nejlepší start do Premier League v klubové historii. Kapitán francouzského národního mužstva však nadšení fanoušků Tottenhamu, kteří na anglický titul čekají dlouhých 55 let, mírní.

"Samozřejmě je velmi snadné hovořit o vynikajícím výkonu a vítězství, ale je příliš brzy na hodnocení sezony. Stále nás čeká obrovské množství zápasů. Musíme se odrazit od dobrého startu a po reprezentační přestávce pokračovat v práci stejným způsobem. Po Vánocích si můžeme říct, jaké jsou naše ambice," prohlásil s nadhledem.

Kohouti loni inkasovali nejnižší počet gólů v nejvyšší soutěži a vynikající obranou disponují i letos. Během sedmi ligových střetnutí totiž obdrželi pouze tři góly. "Stále se můžeme zlepšovat. Jsme silní vzadu, ale to neznamená, že jsme defenzivně laděný tým," upozornil Lloris.

"Snažíme se vysoko napadat a dostávat soupeře pod tlak zejména během první půle. Je to náš herní plán, který v závislosti na vývoj utkání měníme. Někdy totiž vyčkáváme hlouběji, čímž vytváříme prostor pro rychlé protiútoky," pokračoval rodák z Nice.

Tottenham ukončil nedělní výhrou na White Hart Lane vítěznou šňůru celku vedeného španělským stratégem Pepem Guardiolou. "Pokud si udržíme stejnou mentalitu a víru, můžeme být úspěšní. Ve fotbale je třeba chovat respekt k soupeři, a to je důvod, proč musíte tvrdě pracovat každý den," zakončil Lloris.

Zdroj
Guardian, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články