Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Arsenal sestřelil Chelsea, United po dvou prohrách v lize zabrali

Manchester – V posledních týdnech se jim příliš nedařilo, fotbalisté Manchesteru United však v anglické lize ukázali, že pořád hrát umí. Red Devils před vlastními fanoušky bez problémů porazili obhájce titulu z Leicesteru 4:1 a po dvou ligových prohrách v řadě se dočkali plného bodového zisku. Velký úspěch si připsal Arsenal, který přerušil dlouhou sérii neúspěchů se svým rivalem a porazil Chelsea 3:0. Další výhru si připsal Manchester City, který vyhrál nad Swansea 3:1. 

Radost Petra Čecha
zdroj: Reuters

Kouč Arsenalu Arséne Wenger před dvěma dny oslavil dvacetileté výročí na lavičce Arsenalu. Proti Chelsea se ale dařilo i dalším jubilantům, neboť 100. soutěžní start za "Kanonýry" si připsal Sánchez, který navíc v 11. minutě po Cahillově zaváhání otevřel skóre. Prolomil tak 583 minut dlouhé čekání Arsenalu na ligový gól do sítě "Blues".

Pro Arsenal brzy bylo ještě lépe. O dvě minuty později totiž na spoluhráče navázal další oslavenec Walcott, který si připsal 350. duel za londýnský celek. V závěru poločasu pak domácí výborně zužitkovali rychlý protiútok, na jehož začátku i konci byl německý reprezentant Özil. Arsenal, za nějž čisté konto vychytal Petr Čech, poprvé od října 2015 vyhrál čtyři ligová utkání v řadě.

United se výsledkově zvedli

Manchester United využil hned první šanci k otevření skóre. Blind v 22. minutě nacentroval od rohového praporku a Smalling hlavičkou překonal gólmana Zielera. Šestadvacetiletý stoper se v lize trefil po 531 dnech.

Leicester se po inkasované brance nemohl dostat do hry a závěr poločasu mu vůbec nevyšel. Nejprve se po pěkné kombinaci prosadil Mata, následně domácí využili další dva Blindovy rohové kopy. Skórovali po nich Rashford a Pogba, nejdražší fotbalista historie oslavil premiérovou trefu v dresu "Rudých ďáblů" po letním přestupu z Juventusu.

Paul Pogba se raduje ze vstřeleného gólu se spoluhráčem z Manchesteru United Jessem Lingardem
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Manchester skóroval čtyřikrát během prvního poločasu poprvé od prosince 2012. Vedení o čtyři góly si do šaten odnášel naposledy dokonce v únoru 2001, kdy vedl 5:1 nad Arsenalem.

Do druhého dějství neposlal kouč "Lišek" Claudio Ranieri i vzhledem k úternímu duelu Ligy mistrů proti FC Porto ofenzivní dvojici Mahriz - Vardy, přesto dokázali hosté dát alespoň čestný gól. Zdařilou střelou zpoza vápna se prezentoval střídající mladík Gray a dal první branku za Leicester. V souboji bývalých trenérů Chelsea Mourinho po čtyřech zápasech poprvé uspěl proti Ranierimu.

Sergio Agüero slaví gól do sítě Swansea
zdroj: REUTERS autor: Andrew Couldridge

City dál sbírají všechny body

Po třízápasové pauze zaviněné disciplinárním trestem se vrátil do sestavy Manchesteru City útočník Agüero a hned v deváté minutě se trefil do sítě Swansea. Radost ale hostům dlouho nevydržela, o chvíli později vyrovnal premiérovým gólem v Premier League Llorente. V druhém poločase ale "Citizens" udrželi stoprocentní bilanci.

Po Van der Hoomově faulu ve vápně proměnil penaltu Agüero, který se v této sezoně prosadil už jedenáctkrát v šesti soutěžních zápasech. Krátce poté potvrdil zlepšenou formu pod trenérem Guardiolou po rychlém protiútoku anglický reprezentant Sterling a Manchester City si připsal desátou soutěžní výhru v řadě. 

Zaplněné tribuny v Bournemouthu
zdroj: ČTK/PA autor: Steve Paston

Bournemouth poprvé porazil Everton

Liverpool, za který debutoval v Premier League gólman Karius, deklasoval Hull 5:1. Dvakrát se z pokutového kopu prosadil Milner, další branky přidali Lallane, Mané a Coutinho. Zaváhal naopak jeho městský rival Everton, který podlehl 0:1 na půdě Bournemouthu. Jedinou branku dal Stanislas, kterému se proti Evertonu daří: v sedmi zápasech mu vstřelil čtyři góly. Bournemouth porazil "Karamelky" poprvé v historii. 

Tottenham se posunul na druhé místo a velkou zásluhu na tom má Son Hung-min, který dvěma góly zajistil výhru 2:1 v Middlesbrough. V posledních třech ligových duelech se korejský reprezentant trefil čtyřikrát. Za domácí v druhém poločase pouze snížil Gibson.

Southampton připravil West Hamu čtvrtou ligovou porážku v řadě

Southampton zvítězili nad West Hamem 3:0 po brankách Charlieho Austina, Dušana Tadiče a Jamese Ward-Prowse. Pro West Ham to byla čtvrtá ligová porážka v řadě, tři inkasované góly jej navíc dostaly do pozice týmu s nejhorší obranou v soutěži.

Austin se prosadil ve 40. minutě z první střely na branku v zápase a potvrdil střeleckou formu. Byl to jeho pátý zásah ve čtyřech posledních utkáních včetně dvou tref do sítě pražské Sparty v Evropské lize.

James Ward-Prowse (uprostřed) ze Southamptonu se raduje ze vstřelené branky
zdroj: REUTERS autor: Eddie Keogh

Po změně stran si anglický útočník připsal i asistenci, když po jeho přihrávce v 62. minutě skóroval Tadič. Pro něj to naopak byla premiérová branka v sezoně a zároveň pro Southampton znamenala první ligový zápas, ve kterém se jeho hráčům podařilo dát více než jeden gól. V nastavení pak ještě přidal třetí zásah střídající Ward-Prowse.

Že se jim střelecky dařilo proti West Hamu, není úplně překvapivé. West Ham totiž v šesti kolech ligy prohrál popáté a dostal už 16 gólů. V tomto ohledu je nejhorším týmem Premier League. Naopak Southampton udržel čisté konto v součtu všech soutěží už počtvrté v sezoně.

Anglická fotbalová liga - 6. kolo:

Manchester United - Leicester 4:1 (22. Smalling, 37. Mata, 40. Rashford, 42. Pogba - 59. Gray), Bournemouth - Everton 1:0 (23. Stanislas), Liverpool - Hull 5:1 (30. a 71. Milner oba z pen., 17. Lallana, 36. Mané, 52. Coutinho - 52. Meyler), Middlesbrough - Tottenham 1:2 (65. Gibson - 7. a 23. Son Hung-min), Stoke - West Bromwich 1:1 (73. Allen - 90.+1 Rondón), Sunderland - Crystal Palace 2:3 (39. a 60. Defoe - 61. Ledley, 76. McArthur, 90.+5 Benteke), Swansea - Manchester City 1:3 (13. Llorente - 9. a 65. z pen. Agüero, 77. Sterling), Arsenal - Chelsea 3:0 (11. Sánchez, 14. Walcott, 40. Özil), West Ham United - Southampton 0:3 (40. Austin, 62. Tadič, 90.+2 Ward-Prowse), Burnley - Watford 2:0 (38. Hendrick, 50. Keane).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy