Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Triatlon ČR 2024

Spartu ve zbytku podzimu místo Holoubka formálně povede Svoboda

Praha - Ve zbývajících zápasech podzimní části sezony povede Spartu jako hlavní trenér dosavadní asistent Zdeněk Svoboda. Formálně si vymění roli s Davidem Holoubkem, který tým na konci září převzal po odchodu Zdeňka Ščasného a postoupil s ním do vyřazovací části Evropské ligy.

David Holoubek (vlevo) a Zdeněk Svoboda na tréninku Sparty
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Je to legislativní záležitost, tým musí převzít někdo jiný," řekl Holoubek, který nemá potřebnou licenci. "Ale nepředpokládám, že by se něco měnilo z hlediska vedení týmu, tréninku a koučinku při zápasech. Do toho si mluvit nenechám. Navíc v Evropské lize tým můžu vést," přidal s úsměvem.

Šestatřicetiletý Holoubek vedl Spartu ve čtyřech zápasech Evropské ligy a všechny vyhrál, když si mimo jiné v premiéře mezi dospělými připsal vítězství 3:1 nad Interem Milán. Po výhře 1:0 nad Southamptonem si letenský celek kolo před koncem zajistil první místo ve skupině a postup do jarního play-off.

V české lize má Sparta pod Holoubkovým vedením bilanci tři výhry, dvě remízy, jedna prohra a v tabulce jí patří páté místo se sedmibodovým odstupem za vedoucí Plzní.

Bývalý hráč letenského celku Svoboda povede Spartu ve zbývajících ligových duelech s Hradcem Králové a Teplicemi a v Evropské lize proti Interu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články